LAVROV ZAGRMEO: Amerika i EU da zaustave provokacije Albanaca upućene Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

17.04.2019

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija poziva SAD i Evropsku uniju da shvate svoju odgovornost za sprovođenje rezolucija Saveta bezbednosti UN i da utiču na kosovske lidere da zaustave provokacije protiv Srbije, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, posle razgovora sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Moskvi.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

- Pozivamo Vašington i Brisel da utiču na Prištinu i da shvate svoju odgovornost za sprovođenje rezolucije Saveta bezbednosti, koje su sačinjene zajedno sa Sjedinjenim Državama i Evropom i nateraju kosovske Albance da zaustave svoju provokativnu i konfrontirajuću politiku - rekao je Lavrov, prenosi Tas s.

On je istakao da Rusija neće dozvoliti da Savet bezbednosti promeni mandat Ujedinjenih nacija na Kosovu.

- Čini nam se da Zapad pokušava da prisili sekretarijat UN da progura neke predloge, koji će potkopati mandat Misije UN na Kosovu. To bi bilo direktno krešenje Rezolucije 1244, a mi ćemo uciniti sve što je u našoj moći da se taj provokativni plan ne realizuje - naglasio je Lavrov.

Lavrov je najavio da će Rusija nastaviti napore za razvoj koordinacije spoljne politike sa Srbijom.

- Nastavljamo intenzivan dijalog i kontakte na najvišem nivou, čemu je ton posebno dala poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu u januaru - rekao je Lavrov.

RepublikaFoto: pixabay.com

On je podsetio da je Putin sa zvaničnicima u Beogradu tada razgovarao o sprovođenju prethodnih dogovora, kao i da su dogovoreni novi vidovi saradnje u oblasti privrede, spoljne politike i međuparlamentarne razmene.

- Naša parlamentarna saradnja se razvija - istakao je Lavrov. 

- Sledeći sastanak bilateralne Međuparlamentarne komisije, kojom kopredsedavaju predsednik Dume, Vjačeslav Volodin i predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković, biće održan u junu u Beogradu -  dodao je Lavrov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Tara

17.04.2019 10:14

Lavrov vidi kolika je steta naneta Srbiji od strane Pristine.

milos

17.04.2019 10:16

Rusi kad zagrme,nece nikome biti dobro.

Nemanja

17.04.2019 10:17

Treba da poslusaju svi Lavrova i ostave Srbiju na miru vec jednom.

Miki

17.04.2019 10:18

Tako treba, ne sme se ugrozavati medjunarodni poredak i popustiti Albancima i pristati na njihovu provokaciju.