Skot bi da se "opere" zbog gafa u Apatinu: Pokazao je mapu koja je u službenoj upotrebi u SAD

Autor: Tanjug

Vesti

19.04.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na informaciju da je ambasador Kajl Skot u jednoj apatinskoj osnovnoj školi pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije, u Ambasadi te zemlje kažu da je reč o mapi "koja je u službenoj upotrebi u SAD", a čiji je stav o Kosovu poznat, ali da je predavanje bilo posvećeno Arizoni i da nerešeni odnosi Beograda i Prištine nisu pomenuti nijednom.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Kajl Skot

- Mapa Srbije koju je ambasador, pokazao poredeći je po veličini sa saveznom državom Arizonom u kojoj se rodio, je mapa koja je u službenoj upotrebi u Sjedinjenim Državama. Politika Vašingtona po ovom pitanju je dobro poznata - navode u Ambasadi za Tanjug.

Kako ističu, poseta školi je bila fokusirana na geografiju i kulturu Arizone, uključujući i činjenicu da je Arizona tri puta veća od Srbije, bez obzira, kako kažu, "da li se računa sa ili bez Kosova". 

- Niti jedan jedini put nisu spomenuti nerešeni odnosi između Kosova i Srbije - dodaju u Ambasadi.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić podelio je danas sa novinarima u Skupštini Srbije informaciju da je Skot nedavno u apatinskoj OŠ "Žarko Zrenjanin" održao predavanje i tom prilikom tri puta pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije. 

Ševarlić je upitao šta bi se desilo da je srpski ambasador u SAD održao predavanje tamo i "prikazao mapu Amerike bez (Novog) Meksika, koji neće postati deo "velike Albanije", ali može postati deo "velikog Meksika". 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading