Vulin o timu za pregovore: Legitimitet se ne dobija na ulici već u parlamentu!

Autor: Tanjug

Vesti

21.04.2019

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da nije baš siguran u legitimitet "tima za pregovore", koji je opozicija okupljena oko SzS predstavila na sinoćnjem protestu u Beogradu, i podvukao da se legitimitet nikada ne dobija na ulici.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin

Prema njegovim rečima, "tim za pregovore" može organizovati bilo ko, navodeći da bi u javnosti mogli da se pojave i drugi glumci, pevači, sportisti ili profesori nudeći takav tim zato što smatraju, kaže, da nisu dovoljno zastupljeni.

- Jedini legitimitet imate u parlamentu, sve ostalo je samo igra - rekao je Vulin za TV Prva.

Upitan da prokomentariše skup predsednika Aleksandra Vučića održan u petak, Vulin kaže da je ponosan što se 150.000 okupilo u Beogradu bez ijednog jedinog incidenta i što su pokazali da je, ističe, "Budućnost Srbije" politika koja ima podršku naroda.

- Građani su jasno rekli da hoće mir, stabilnost, sigurnost, red i rad. Dali su podršku predsedniku da nastavi politiku stabilnosti, politku snažne Srbije o kojoj ne odlučuju ambasadori i tajkunu, već država koja zna šta su njeni interese i koja se svojih interesa drži - naveo je Vulin.

A kaže da nije oduvek bilo tako...

- Godine 2012. nismo imali pravo ni da kažemo da su KiM i Republika Srpska naši strateški interesi i da su Srbi gde god da žive naš interes - istakao je Vulin.

Pred Dan Vojske Srbije, koji se održava u utorak, 23. aprila, Vulin ocenjuje da je naša vojska danas snažnija i bolja nego što je bila, te podsetio da je Aleksandar Vučić dolaskom na mesto premijera 2014. srpsku vojsku zatekao demoralisanu i slabu.

- Danas Vojska Srbije u svom vlasništvu ima 14 migova, moćnu kopnenu vojsku, oprema se iz dana u dan naoružava, pripadnici vojske bolje žive i, što je najvažnije, verujem da građani imaju puno poverenje u vojsku - rekao je Vulin.

U Muzeju grada Beograda danas se održava izložba "Odbrana 78", a ministar Vulin pozvao je građane da pogledaju izložbu koju, kaže, nije napravilo Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije i građani, već i NATO pakt za vreme agresije 1999. godine.

- Ovo je izložba koju možete sabrati u jednoj reči - istina. Dođite, pogledajte, podsetite se, pustite neku suzu kada vidite našu pobijenu decu, budite ponosni kada vidite kako smo se i na koji način borili. Ovakvu izložbu trebalo je napraviti mnogo ranije, jer je ovo bilo vreme kada je Srbija pokazala svoje najlepše lice, a oni koji su napadali svoje najgore - ocenio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading