Premijerka o skandaloznim izjavama Rade Trajković: Paušalne optužbe protiv predsednika - potpuno suprotne zdravom razumu

Autor: Tanjug

Vesti

22.04.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da je izjava Rade Trajković, u kojoj je ona optužila Srbiju za državni terorizam, skandalozna.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić

- Ne znam u kojoj drugoj zemlji bi se tako nešto dešavalo, da bez ikakvih dokaza, paušalnim tvrdnjama optužite predsednika Republika za takvu neku stvar. Potpuno suprotno zdravom razumu - izjavila je premijerka u naselju Ribnica.

Prema njenim rečima, od "monstruoznog ubistva" Olivera Ivanovića najmanje su imali da profitiraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada i Srpska lista, dodajući da je situacija "upravo suprotna".

 

 

- Dakle, izbori su prošli, Srpska lista je tamo pobedila, razgovarali smo sa Oliverom Ivanovićem i nije postojao nijedan jedini razlog da mi na bilo koji način ugrozimo život Olivera Ivanovića. Upravo suprotno. Nama je u najvećem interesu stabilnost na Kosovu i Metohiji, pogotovo zato što su tamo Srbi po prvi put jedinstveni i složni. To (ubistvo) je bilo u interesu svih, sem predsednika Republike, Vlade i Srpske liste koju ona indirektno optužuje - rekla je Brnabić komentarišući izjavu Rade Trajković.

Ona je pozvala Trajkovićevu da iznese dokaze o tome kako to "Aleksandar Vučić opstruira istragu", kako ona tvdi.

- Ona hoće da kaže da pošto je on opstruiše, Priština je sprovodi? Stvarno sramota. Navikli smo na svakojake izjave iz dana u dan. Na kraju krajeva, građani će odlučiti o svemu tome - rekla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Aca

22.04.2019 17:41

Rada Trajkovic samo bruka Srbiju.

Nemanja

22.04.2019 17:43

Mogu samo da optuzuju a nemaju argumenata za tako nesto. Treba svi da budu ponosni sto imamo Vucica za predsednika jer da nije njega odavno bi drzava bila bankrot.

Tijana

22.04.2019 17:45

Besmisleno je da se javlja sa ovakvim konstatacijama.

Marko

22.04.2019 18:01

Oni žele da izazovu nemire u državi, to je jedini cilj takvih ljudi koji pričaju tako nešto... previše jadno.