Urnebes-priznanje gradonačelniku Leskovca: Od faraona do džentlmena!

Autor: Anja MARTINOVIĆ

Vesti

25.04.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović, poznat po mnogobrojnim gafovima, nedavno je poneo laskavu titulu džentlmena godine. Ovo ne bi bilo ništa čudno da Cvetanović nije poznat po vređanju odbornice na nacionalnoj osnovi, gađanju kolege pikslom, omalovažavanju novinara, što pokazuje sve osim da je Cvetanović kavaljer.

RepublikaFoto: Ivan Krstić Krcko / Twitter
SVETSKO ČUDO Goran Cvetanović gradonačelnik Leskovca

Na manifestaciji pod nazivom Dama godine, koja je održana u nedelju u Beogradu, dodeljivana su priznanja istaknutim ženama i džentlmenima iz sveta kulture, sporta i estrade koji damama poklanjaju najlepše stihove i pesme. Koja kvalifikacija je Cvetanovića svrstala među nagrađene, teško je utvrditi, osim ukoliko manifestacija nije promenila format, pa su titule pripale faraonima koji su, umesto stihova, ženama posvetili psovke, uvrede, ali i najviše pozicije bez kvalifikacije.

Naime, kako se navodi na zvaničnom sajtu grada Leskovca, Cvetanoviću je dodeljeno ovo priznanje zbog toga "što se zalaže za eliminisanje stereotipa koji postoji kada je reč o angažovanju žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama i povodom činjenice da se u Leskovcu veliki broj žena nalazi na odgovornim pozicijama". Doduše, ovo ne možemo da mu osporimo, budući da je ovaj kontroverzni gradonačelnik daleko poznat po zapošljavanju lokalnih lepotica.

Inače, Cvetanović je jedan je od najdugovečnijih gradonačelnika u Srbiji, a prvi put je na tu funkciju izabran 2008. godine, kao član SRS. Već sedam godina vodi Leskovac, a do smene nije došlo ni uprkos brojnim gafovima i uopšte ponašanju nedostojnom jednog javnog funkcionera. Podsetimo, on je pre samo desetak dana dobio pošiljku iz Hong Konga u kojoj su mu, pored časopisa, poslate i dve diplome, u martu je prilikom službene posete Makedoniji otišao i na jedan od najpoznatijih karnevala prerušen u egipatskog faraona. Ako se tome doda da je poznat po čuvenoj izjavi "volim funkciju skoro kao porodicu", onda i ne čudi što je (gotovo sam sebi) dodelio svom porodičnom imanju titulu za najuređenije dvorište.

 

 

Najpoznatiji gafovi leskovačkog faraona
- Pomerio praznik oslobođenja grada sa 9. na 11. oktobar (2014. godine) jer je on morao da putuje u Čikago
- Pretukao kolegu i udario ga pikslom, vređao žene na nacionalnoj osnovi u skupštini
- U izveštaju o radu kao svoj učinak naveo putovanja po evropskim i svetskim metropolama, gde je putovao o trošku građana
- Poznat i pod nadimkom "Mesko" zbog toga što su mu roditelji prodavali roštilj-meso
- Tvrdi da se usavršavao na četiri britanska koledža i da je lično doveo Grke i giros na roštiljijadu tokom sankcija
- Zapošljava isključivo lokalne lepotice
- Maskirao se u faraona prilikom službene posete Makedoniji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading