Lazanski zabrinut! Džihadisti imaju svoju namenu na Kosovu, nisu ih doveli da prave baklave

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

25.04.2019

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će tokom posete Kini razgovarati sa predsednikom Si Đinpingom, između ostalog, i o nabavci šest moćnih dron-bombardera tipa "ving lung". Dvojica lidera pregovaraće i o mogućnostima za isporuku PVO sistema FK-3 našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Miroslav Lazanski

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da je saradnja izvesna i da bi pomenuto naoružanje za Vojsku Srbije bio od velikog značaja.

- 18 komada ovakvih dronova je jedna udarna eskadrila, to uopšte nije malo. U savremenom ratovanju je trend ratovati dronovima i u tom kontekstu mi to sledimo. Što se PVO sistema tiče, takođe bi bilo od značaja, jer su oni jako vredni – objašnjava Lazanski, ističući da je jako dobro trgovati sa Kinezima.

Sa druge strane predsednik Rusije Aleksandar Putin nadgledao je potapanje nove prodmirnice koja je namenjena za transport nuklearnih dronova, oružja koje može izazvati razorni cunami. Mornarica "Posejdon" inače je dizajdnirana za nošenje bespilotnih letelica i očekuje se da uđe u upotrebu sledeće godine.

Treba pratiti pažljivo šta se dešava na Kosovu

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski dotakao se i teme Kosova i otkrio šta to otežava nastavak dijaloga između Beograda i Prištine.

- Ovo sve što se događa na Kosovu je zabrinjavajuće. Zabrana da Srpska lista izađe na izbore u ova četiri grada na severu Kosova, je još jedna stepenica više za prepreku nastavka dijaloga – objašnjava Lazanski.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/montaža

Kako takođe objašnjava, džihadisti koji su navodno stigli na Kosovo imaju verovatno svoju namenu.

- Verovatno će to biti specijalna udarni odred na severu Kosova. To treba pratiti. Sigurno ih nisu doveli da prave burek i baklave – upozovrava Lazanski.

Kako Lazanski objašnajva, na zapadu su verovali da je reč o blefu Rusije, kada je Putin to najavljivao ranije.

- Ova podmornica ide jako duboku, ide do 1.000 metra i od 80 do 100 kilometara na sat. To je nezamisliovo u poređenju sa drugim. Ovo je nešto što amerikanci u ovom trenutku nemaju, i ne znaju kako da se tome suprostave - kaže Lazanski, ističući da će ovo važno da se odrazi na trku dve super-sile što se tiče naoružanja.

Kako ističe, pored Rusije i Amerike "bez ikakvog problema" Kina može da parira u smislu tehnike i tehnologije.

Kinezi kažu da mogu da proizvede gotovo sve, kako Lazanski kaže da su oni otišli korak dalje.

- Kinezi su još pre deset godina oborili svoj stari satelti. To su uradili iz prvog pokušaja. Čak su i Amerikanci zabrinuti koji su sve kapaciteti Kinza - objašnjava Lazanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoki

25.04.2019 12:35

Ma kakve baklave burek je u pitanju.

Milos

25.04.2019 21:16

Слажем се са господином Зобеницом! Раније се ничија породица није представљала нити су грађани знали ко су чланови породица политичара! Сада је све познато и ето каквим нападима су сви изложени! Постоји опасност да се неко киднапује и тиме уцењује председник! То је баш ризично!