Šta su rekli jedan drugom: Sastanak Putina i Vučića

Autor: kremlin.ru, Republika

Vesti

26.04.2019

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin se sastao sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Ekskluzivno vam prenosimo njihov razgovor.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Vučić i Putin u Kini danas

Lideri su razgovarali o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

- Poštovani gospodine predsedniče! Drago mi je da smo se ponovo sreli. I naravno, srdačno se sećam gostoprimstva koje ste pružili meni i mojoj delegaciji tokom posete Beogradu 17. januara. Tada su pregovori promovisali širenje naše interakcije, intenziviranje bilateralnih odnosa. To se ogleda u obimu trgovine, on je skroman, ali se ipak povećao u protekloj godini za dva odsto. Mi održavamo stalne kontakte na političkom nivou između naših ministara vanjskih poslova. Odnosi se razvijaju u tako osetljivom području kao što je vojno-tehnička saradnja, vojna interakcija. Drago mi je što imam priliku da se sretnem sa vama na marginama današnjeg događaja, da razgovaramo o bilateralnim odnosima i o situaciji u regionu - rekao je Vladimir Putin Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Putin 17. januara u obraćanju građanima Srbije

- Gospodine predsedniče, dragi Vladimiroviću, dragi prijatelju! Drago mi je da smo se sreli danas. Pre svega, želeo bih da napomenem da je vaša istorijska poseta Srbiji bila od velike važnosti za dalji razvoj naših odnosa, odnosa Srbije i Rusije. Vaša poseta je donela mnogo konkretnih rezultata, ali ta poseta je bila sa dušom, jer je dodirnula dušu svih građana Srbije. Hvala vam još jednom na velikoj podršci u razvijanju najboljih političkih odnosa između naših zemalja. I moram da izrazim svoju zahvalnost za vašu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, jer podržavate našu zemlju u svim svetskim organizacijama. Ovo je vrlo važno pitanje za nas, kao što znate. Imamo veliki pritisak po pitanju Kosova. Mnogo vam hvala za vašu nedvosmislenu podršku. I još jednom moram naglasiti da je naš zajednički uspeh stalno povećanje trgovine. Imamo interakciju u mnogim oblastima. I mislim da u energetici, infrastrukturi, inovacijama, tehnološkom razvoju treba da ojačamo i ojačamo naše odnose. Hvala vam još jednom za današnji sastanak. Danas je Veliki petak. Želim vam srećan i blagoslovljen Uskrs, blagostanje i sreću našem bratskom ruskom narodu - rekao je Aleksandar Vučić Vladimiru Putinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Milan

26.04.2019 10:38

Putin je najiskreniji prijatelj Vučića i Srbije i uvek će nam davati punu podršku.

Dante

26.04.2019 10:55

Postovanje Putinu i veliko hvala za sve sto je ucinio za srpski narod.

Stefan Stefan

26.04.2019 11:08

Nikad bolji odnosi Rusije i Srbije,uz uzajamno postovanje

Marija

26.04.2019 11:09

Rusija je pokazala koliko nas ceni.