Napadnuti SNS aktivisti tokom proslave Uskrsa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.04.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski odbor SNS u Nišu saopštio je danas da su aktivisti Opštinskog odbora SNS Pantelej i brojni prolaznici napadnuti tokom uskršnje akcije kod pijace u Durlanu.

RepublikaFoto: Tanjug/Gradski odbor SNS
SNS

Kako se navodi u saopštenju, aktiviste i prolaznike napalo je, za sada, nepoznato lice, koje je šutiralo štand SNS-a, vređalo stranačke funkcionere i guralo prolaznike kod štanda, među kojima je najviše bilo žena. 

Policijskoj upravi u Nišu napad je odmah prijavljen, a nasilnika su snimile i obližnje sigurnosne kamere, dodaje se u saopštenju.

Gradski odbor SNS Niš najoštrije je osudio "vandalsko ponašanje" koje je, kako je naveo, očigledno eskalacija mržnje koju lideri "Saveza za Srbiju" proteklih meseci šire, "promovišući fizičke napade i nasilje prema institucijama i pojedincima, pogotovo ženama, kao legitimni vid političke borbe protiv politike Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i svakog građanina koji ne misli isto kao i oni".

Gradski odbor SNS Niš pozivao je Policijsku upravu u Nišu da što pre otkrije počinioca i procesuira ga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Tresimesi1

27.04.2019 18:14

Ludilo opozicionog anarhizma prelazi sve granice.Pa zar ni na veliku subotu neće da se okanu agresije.

Sale

27.04.2019 18:18

Opozicija svojom destruktivnom politikom provocira i podstiče psihički labilne osobe na nasilje.

Mira

27.04.2019 18:32

Vandalizmu nema kraja. Nikakvog postovanja ni srama...

Nađa

27.04.2019 18:45

Samo neka nastavi opozicija sa fizičkim nasiljem. Ovoga puta je njihov sledbenik šutirao štand, sledeći put će nekog čoveka čije mu političko opredeljenje ne odgovara, samo li mu se ukaže prilika.