Đilas šatorima pokušava da osvoji vlast! Šta li će mu sledeći put pasti na pamet?

Autor: Informer, Republika

Vesti

04.05.2019

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Saveza za Srbiju, Dragan Đilas sa Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem planira da ovog vikenda blokira centar Beograda, i to tako što će ispred Predsedništva Srbije, na platou pred Skupštinom i u ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša razapeti više stotina šatora.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Đilas tokom divljanja po centru Beograda

Ideja im je da u centru prestonice razapnu više stotina šatora i izazovu totalni kolaps u glavnom gradu.  

Lideri SzS najavljuju da će na taj način formirati takozvanu "slobodnu zonu" i prete da će ostati pod šatorima sve dok predsednik Vučić ne popusti pred njihovim zahtevima.

Boško dovodi pojačanje

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Pored Đilasa, najvatreniji zagovornik ove ideje je lider Dveri Boško Obradović, koji je obećao da će iz Čačka dovesti 50 proverenih, izdržljivih ljudi koji će, ako treba, ostati pod šatorima i više od mesec dana... - objašnjava naš sagovornik Informera i dodaje da je na sastanku održanom posle 1. maja Dragan Đilas ipak pokušao da se izvuče iz plana totalne radikalizacije.

Lideri SzS planiraju da ovim kampovanjem izazovu totalni kolaps u gradu i tako isprovociraju reakciju vlasti, pre svih policije, kako bi onda to iskoristili da sebe predstave kao žrtve terora.

Đilas se već izvlači: Ja ne mogu da spavam u šatoru, boli me kičma

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

- Đilas je ispričao da ga ozbiljno muči kičma i da, uprkos dobroj volji, ne može da spava u šatoru, na hladnom i vlažnom terenu. To je donekle razočaralo Jeremića i Obradovića, ali oni su odlučni u nameri da ostanu pri svom prvobitnom planu, pa ako treba i bez Đilasa.

Na drugoj strani, šef države i predsednik SNS Aleksandar Vučić istakao je juče da će uprkos kampovanju opozicije nastaviti da dolazi na svoj posao na Andrićev venac.

Vučić: Kukavice su to

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Nisam ni najmanje zabrinut, znam i Đilasa i Jeremića i Obradovića. Znam kakve su oni kukavice. Ako i pokušaju da uđu nasilno u Predsedništvo, biće izbačeni. Zamolio sam ministra policije Nebojšu Stefanovića da otkaže skup povodom Dana policije, kao i da se otkažu neki drugi skupovi koji su bili najavljeni u isto vreme, da ne bi bilo da vlast pokušava da spreči opoziciju i da ih se plašimo. Ma, ne plašim ih se ni najmanje. Najviše volim kada su blizu Predsedništva, tad sam najsigurniji, znam da mogu da ih čuvam kao malo vode na dlanu - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zara

04.05.2019 16:14

Satori, akrobate znaci cirkus.

Ljiljana

05.05.2019 11:54

Djilas, Jeremic I Obradovic? Nema sanse. Srbi nisu rodjeni juce. Neka cekaju izbore I rezultate da I'm uklone osmeh.

Mikica

05.05.2019 13:36

Idemo momci nasi zlatni.Vidi se ko misli na sirotinju.

Dejan

05.05.2019 15:47

Dobra je ova slika sa resetkama..Trebalo bi da se navikavaju na to..