Bastać popio nove krivične prijave!

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2019

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Grad Beograd podneo je novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća zbog blokade radova na rekonstrukciji Trga republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine", objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Marko Bastać

- Vreme je da Bastać, povezan sa kriminalnim klanovima iz Crne Gore, plati za štetu koju nanosi gradu - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu, na kojem je objavio i kopije prekršajne i krivične prijave.

Krivičnu prijavu je podnela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda protiv Bastaća i nekoliko NN lica, Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U obrazloženju prijave se navodi da je Bastać tokom aprila organizovao više neprijavljenih protesta građana sa političkom temom na Trgu republike.

Dodaje se da je Bastać 4. aprila, oko 11.30 sati, prilikom izvođenja radova na Trgu republike, neovlašćeno ušao na gradilište, a za njim i grupa građana i tom prilikom su odneli barijere na Trg Nikole Pašića, te je oštećeno oko 15 znakova.

Zatim je, kako stoji u obrazloženju prijave, 6. aprila, u drugoj smeni, Bastać je sa još nekoliko osoba ponovo ušao na gradilište, kada su ponovo oštetili oko 15 znakova saobraćajne signalizacije.

Navodi se i da je Bastać "kao organizator i vođa okupljanja na otvorenom bio dužan da MUP-u najkasnije pet dana pre vremena određenog za početak okupljanja, pisanim putem prijavi okupljanje građana političkog karaktera, što nije učinio".

Marko Bastać je, inače, za danas najavio novu blokadu radova na Trgu republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Igy

07.05.2019 09:53

Bahatost svakako ne treba tolerisati. Srbija mora da bude pristojna i ugledna zemlja u kojoj se poštuje zakon.

beba

07.05.2019 09:53

Zaista je i bio red , treba da odgovara za remećenje javnog reda i mira.

ddd

07.05.2019 09:57

Ne moze niko da se ponasa ovako kako se Bastac ponasa

Nemanja Gagic

07.05.2019 09:57

I treba, svakom po zasluzi. Dosta je maltretirao radnike po trgu republike i nanosio stetu gradjanima prestonice. Sada neka to sve plati iz svog dzepa.