Vučić: Srbija hoće u EU, ali neću da molim za to

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2019

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija nema pravo i ne može da odustane od evropskih integracija, jer je to put u društvo kojem želimo da pripadamo i u ekonomski napredak, a da li će EU da nas primi, to je pitanje za njih, konstatovao je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Na pitanje da li je moguć zastoj na evropskom putu zbog Kosova, Vučić je konstatovao da se u tom pitanju vidi sva suština i dubina licemerja u delu srpske političke javnosti.

Kako je rekao, kada kaže da je potreban kompromis, uslede kritike da je izdajnik koji bi priznao KiM zbog evropskih integracija, a kada kaže da neće priznati nezavisnost Kosova - dođu kritike kako će prekinuti put u EU.


- Moje pitanje je - ponudite mi rešenje. Ko je taj Albert Ajnštajn ili Isak Njutn, i koju formulu ćete da mi ponudite da ne potpadnemo pod jednu od dve dve vrste kritike? Nema takvog rešenja - istakao je Vučić gostujući na RTS.

Zato se, kaže, trudi da na uskoj, tankoj zici hodamo uspravimo, da niko ne ponižava našu zemlju i da ona ne padne u ambis, već da Srbija ide napred i da polako na toj uskoj, tankoj žici hoda i da obilazi druge koji hodajuu po debeloj gredi.
Foto: Tanjug/AP

Predsednik je naveo da Srbija nema pravo i ne može da odustane od evropskih integracija, jer je put u EU - put u društvo kojem želimo da pripadamo i put u ekonomski prosperitet.


Dodao je da je Srbija jedna od tri - četiri zemlje koja ima suficit, koja je smanjila nivo javnog duga, uz to što nam je EU značajan trgovinski partner.

- Da li oni hoće nas da prime, to je pitanje za njih. Da plačem, kukam i molim neću nikog. Da molim za investicije, za mir i stabilnost, hoću uvek, ali da molim da neko kaže da pripadamo njihovom društvu - neću - naglasio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Fica

07.05.2019 20:44

Ako nas zele, super! Mi zelimo da budemo deo ove zajednice, ali ako to pidrazumeva uslovljavanja (sa kojim se susrecemo od pocetka price o clanstvu), onda, neka hvala!

milos

07.05.2019 20:54

Sa obzirom da neki vec izlaze iz Eu,sta cemo tamo.

momo

07.05.2019 21:12

Nikoga ne treba moliti, a ni trpiti ucene

Jana

07.05.2019 21:18

Srbija nece da moli i nece da dozvoli da je ucenjuju.