"Svi koji idu na more u Grčku imaće kompletan auto-put"

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2019

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je završena poslednja deonica severnog kraka Koridora 10, auto-puta kroz Grdeličku klisuru.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Mihajlovićeva je za Blic istakla da je Srbija sada konačno povezana oko 600 km dugim autoputem od severa do juga, od granice sa Mađarskom do granice sa Severnom Makedonijom.

- Završili smo ono o čemu se govorilo godinama, ono na šta smo decenijama čekali. Otvaramo novi auto-put kroz Grdeličku klisuru dug 26,3 km, poslednju deonicu na južnom delu Koridora 10. Kao što sam obećala, pre početka letnje sezone, svi koji kroz Srbiju idu na more u Grčku imaće kompletan auto-put kroz našu zemlju - kaže Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade ističe da je za nju završetak Koridora 10 mnogo više od samog auto-puta.

- Završetak ove deonice je pravo građevinsko remek delo i pokazuje da smo kao država i kao društvo sposobni za velike stvari. Bilo je mnogo problema, priroda se svojski potrudila da nam maksimalno oteža posao, a i bilo je dosta onih koji su sumnjali i koji nisu verovali da ćemo uspeti. Ali na kraju znanje, upornost i volja su pobedili. Ovo je dokaz da nikad ne smemo da odustanemo - ističe Mihajlovićeva.

 

 

Ona je navela da će se sledeće nedelje u Grdelici naći predsednik Srbije, čitava Vlada Srbije, svi koji su učestvovali u ovom projektu, kako bi otvorili i ovu poslednju deonicu.

- Srbija je zaslužila da dostojno obeleži ovaj praznik. Biće tu sve kompanije i radnici koji su ovo izgradili koji su i najzaslužniji, svi koji su učestvovali u finansiranju, inženjeri, projektanti, naši prijatelji iz okruženja...svi koji su svojim radom i umećem pomogli da izgradimo ovaj auto-put - rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsenica Vlade je najavila i da će do kraja leta biti završena i puštena u saobraćaj još dva nova autoputa: prvi od Niša do Dimitrovgrada i granice sa Bugarskom, i drugi od Obrenovca do Ljiga, koji će se povezati sa već izgrađenim autoputem do Preljine na Koridoru 11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading