Trifunović ne prestaje sa provokacijama: Nema ničeg spornog u pokazivanju dvoglavog orla

Autor: Republika

Vesti

10.05.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider PSG glumac Sergej Trifunović podržava pokazivanje simbola "velike Albanije" dvoglavog orla. Trifunović je, naime, na svom Tviter nalogu retvitovao poruku izvesnog Tibora Bodnara, koji brani pokazivanje tog simbola.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Trifunović

- Ne razumem zašto se pokazivanje rukama simbola dvoglavog orla smatra provokacijom? Šta onda treba da znači podizanje tri prsta? Uostalom, zar i na srpskom grbu nije dvoglavi orao? Razlika je u boji! Tako je to kad se od buve napravi slon! Ali to može biti opasno - napisao je on, a Trifunović podelio sa svojim pratiocima.

Brojni tviteraši momentalno su osudili ovakav stav objašnjavajući Trifunoviću i njegovim sledbenicima da veličanje "velike Albanije" jeste provokacija građana Srbije. Da pobornici ideje "velike Albanije" imaju podršku lidera PSG, potvrdio je i sam Trifunović, koji je u akciji "Burek solidarnosti" podržao albansku pekaru iz Borče vlasnika Mona Gjuraja, a čiji je brat objavio fotografiju na kojoj pokazuje simbol dvoglavog orla.

Istovremeno, pristalice Trifunovićeve partije uspele su da zarate i sa članovima Narodne stranke Vuka Jeremića koji su podsetili na njegovo vređanje Mađara. Naime, Ninu iz PSG prozivaju Jeremićeve pristalice zbog lažiranog snimka incidenta na Trgu republike, dok ovi uzvraćaju podsećanjem na govor Sergeja Trifunovića na mitingu opozicije 13. aprila u Beogradu, kada je sa govornice vređao Mađare.

- Kakav autogol za narodnu stranku... Svima za nauk: ne igrajte prljavo! Lik blokira gradilište na trgu. Objavi 9 sekundi snimka na kom njega udara neki deda koji navodno brani Vučića. Simulira padanje. U međuvremenu se pojavi ceo snimak na kom se vidi da lik bukvalno ide za dedom i provocira ga da bi dobio udarac i napravio spin. Narodna stranka podeli snimak i ovog lika nazove "svojim članom" kako bi glumili žrtve i, naravno, sami sebi uskoče u usta. Ne znam ko im radi PR, ali je očajan u svom poslu - napisala je Nina Stojaković članica PSG.

RepublikaFoto: facebook.com/prinscreen

Na prozivku iz PSG reagovao je Jeremićev odbornik u Skupštini Beograda Miloš Pavlović, podsetivši na Sergejevo vređanje Mađara tokom govora na mitingu opozicije 13. aprila u Beogradu.

- Možda da vređamo Mađare i Jevreje? Kakav autogol - napisao je Pavlović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
šumar

10.05.2019 06:23

Trifunović je sa kosova zato mu i ne smeta

Tanja

10.05.2019 06:44

Nesloga i širenje mržnje je u opisu posla opozicije.

ceca

10.05.2019 06:53

Svi znamo da je pokazivanje simbola dvoglavog orla, direktna provokacija upućena na adresu o nezavisnosti Kosova.

Borivoje

10.05.2019 07:08

Sramno, bez komentara ..ali užas kako ih nije sramota !