Kreće "seča" rukovodilaca u četiri školske uprave

Autor: Tanjug

Vesti

31.08.2017

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će biti smenjena četiri rukovodioca školskih uprava, a da se analizira rad još dve uprave.

RepublikaFoto: Tanjug
Ne toleriše bahatost: Mladen Šarčević

On je za Tanjug rekao da će neki rukovodioci biti smenjeni zbog nepravilnosti tokom male mature, ali da će biti i smene jer pojedini ne mogu da odgovore visokim zahtevima ministarstva.

Visoki standardi

Biće smenjeni rukovodilac školske uprave Kraljevo, gde pripada Novi Pazar i Raška, kao i rukovodilac školske uprave Leskovac, gde pripada Pčinjski i Jablanički okrug zbog manipulacija na maloj maturi.

- Posmatrali smo delom i Niški okrug, ali načelnika te školske uprave nećemo menjati - rekao je Šarčević i dodao da menjaju rukovodioce školskih uprava Beograd i Zrenjanin, kao i da se analizira rad u još dve uprave.


- Školska uprava treba da bude ministarstvo u malom i rukovodioci ne mogu da se ponašaju kao da je sve isto kao što je bilo. Mi imamo visoke zahteve - rekao je on.

Ministar je dodao da će pojedinim školskim odborima predložiti smenu direktora škola u kojima je dokazano da je bilo zloupotreba tokom male mature.

"Lete" manipulatori

- Ako to ne bude od strane školskih odbora prihvaćeno, da smene ljude koji su manipulatori i uči decu stvarima koje nemaju veze sa vaspitanjem, a to je da je od malih nogu dozvoljeno muvanje, onda ja mislim da taj školski odbor ne treba da postoji - naglasio je Šarčević.

Podvlači da ukoliko to ne urade školski odbor novi zakon koji je u proceduri to dozvoljava ministru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading