Alava Zoka iz Požege: Uzimala pare gde god je stigla, a dobro je poznata po ovim aferama

Autor: Blic, Republika

Vesti

12.05.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među opštinskim rukovodstvom Požege koje je juče uhapšeno zbog zloupotreba službenog položaja, je i predsednica SO Zorica Mitrović, javnosti dobro poznata od ranije zbog nekoliko afera.

RepublikaFoto: facebook.com/Zorica Mitrović
Zorica Mitrović 

O njoj se najpre govorilo zbog izjave pred kamerama TV "Požega" gde je izvređala umetnika Milovana De Stila Markovića, i njegovo delo, zbog čega je naišla na osudu javnosti s obzirom na to da je ona "specijalistička strukovna sestra iz oblasti medicinskih nauka”, te da nije kompetenta da komentariše umetnička dela.

Međutim, mnogo više pažnje kasnije je privukla priča da je opština otkupila plac i kuću njenog muža, koja nije bila legalizovana, i to po ceni 100.000 evra, znatno većoj od tržišne.

Ipak, privođenje predsednice SO Požege, ali i njenog supruga Milinka Mitrovića, ostavlja najveći utisak.

Između ostalog, u saopštenju MUP navodi se i da je osumnjičena Mitrović prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist.

Dodaje se da su u ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene pronađeni pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja, pripadaju njenom suprugu za koje nema dozvolu. Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvrššio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držžanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Po čemu ćemo je pamtiti

Podsetimo, slučaj "kuća od 100.000 evra" je u februaru prošle godine izazvao proteste Požežana povodom odluke opštinskih vlasti da otkupi nelegalno izgrađenu kuću.

Naime, 1. februara prošle godine SO Požega je donela odluku da za 12 miliona dinara, za potrebe Sportsko-kulturnog centra, otkupi nedovršenu kuću površine 400 kvadrata sa četiri ara placa.

Kuća je u vlasništvu porodice Zorice Mitrović, predsednice Skupštine opštine Požega, zbog čega je usledila serija protesta građana Požege koji su tvrdili da je nemoralno da lokalna samouprava otkupljuje kuću od svoje čelnice, i to po dvostruko većoj ceni od realne.

Argument demonstranata je bio i činjenica da je kuća sagrađena nelegalno. Građanska buna navela je rukovodstvo Požege da odustane od kupovine kuće, ali samo privremeno.

Jedan od razloga što kuća nije biti mogla legalizovana je i taj što delom leži na parceli Ministarstva prosvete, a koju koristi OŠ "Emilija Ostojić". Mitrović je tvrdila da je objekat legalan.

- Moralno je i transparentno sve jer ovaj objekat je postojao pre nego što sam se udala. Ovo je još jedan u nizu zlih namera opozicije. Objekat smo nudili na prodaju i dok su oni bili u opoziciji, ali nisu hteli. Zapravo, hteli su, ali da sebi prigrabe pola sume - objasnila je tada Mitrović.

U decembru prošle godine se Predlog rešenja za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa Mitrović Milinka i Mitrović Željka iz Požege, (suprug i dever predsednice SO) našao na dnevnom redu SO Požega. To rešenje je podrazumevalo da opština porodici proda parcelu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading