Vučić sutra na otvaranju radova na gradnji NCR kampusa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.05.2019

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra početku radova na izgradnji najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa na Novom Beogradu, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Radovi počinju u Bloku 42 u Bulevaru Milutina Milankovića, preko puta ulaza u Super Vero, navedeno je u saopštenju.

Kako je najavila ta kompanija, prisustvovaće i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, predsednik i CEO korporacije NCR Majkl Hejford (Mićael Hayford), COO korporacije NCR Oven Salivan (Owen Sullivan), viši potpredsednik za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove korporacije NCR Marija Živanović-Smith i generalni direktor kompanije NCR za Srbiju i direktor za marketing i spoljne poslove za Evropu, Bliski istok i Afriku Stefan Lazarević.

Vrednost investicije u izgradnju najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa je oko 90 miliona dolara.

Zgrada kampusa će zauzimati površinu od oko 30.000 metara kvadratnih i imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora.

U korporaciji NCR u Srbiji radi 3.148 ljudi, a na svetskom nivou oko 34.000

NCR korporacija je vodeća kompanija u oblasti softvera i pružanja usluga u sektoru finansija, maloprodaje, ugostiteljstva i telekomunikacija. Takođe, NCR korporacija ima oko 34.000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja. Sedište NCR-a je u Atlanti u američkoj državi Džordžija.


Kako je ranije objavljeno, kampus NCR će se nalaziti uz Železničku stanicu Novi Beograd. To je drugi kampus koji amrički NCR podiže negde u svetu, a prvi je izgrađen u Atlanti. U Srbiji 3.148 zaposlenih u NCR-u radi na šest zasebnih loakcija. 

Useljenje je, kako su ranije objavili mediji, planirano za kraj 2020. ili za prvi kvartal 2021. godine i predviđeno je da tu radi oko 4.200 ljudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
milan

13.05.2019 10:15

Bitno je da se radi i gradi.

Vladimir

13.05.2019 10:20

Zaista je velika stvar što se jedan ovako važan kampus gradi i kod nas.

daca

13.05.2019 10:30

Ovo su odlicne vesti...

Dejan

13.05.2019 10:38

Srbija sve vise ide napred, mi smo danas zemlja u kojoj se gradi i radi.