Selaković o razgovoru Vučića i patrijarha: Jedinstvo države i crkve vodi ka nacionalnom jedinstvu

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

14.05.2019

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić je na poziv patrijarha Irineja prisustvovao sednici redovnog godišnjeg zasedanja Sabora SPC na kojem je pokrenuto pitanje položaja Srba u Republici Srpskoj, ali i demografije stanovništva.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nikola Selaković

Sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković istakao je, gostujući na TV Pink, da je ovakav događaj nešto izuzetno važno.

- Predsednik Vučić je predsednik Srbije koji pokazuje malo drugačiji pristup rešavanju svih pitanja. On ima jasan stav da crkva ima pravo na stavove, a sam poziv patrijarha, glavna je poruka crkve - naveo je Selaković.

On je podsetio da je patrijarh izjavio kako se predsednik junački bori za Srbiju i Kosovo, i naravno ukazao na jednu ozbiljnu neizvesnost koja postoji u toj junačkoj borbi.

- Umešani su interesi velikih sila, ali treba da imamo poverenje da u borbi moramo da uspemo. Spajanje interesa države i crkve je jedna od ključnih tačaka kada je u pitanju aktuelna sitacija u zemlji - objasnio je Selaković. 

On je dodao da je pored pitanja KiM, bilo reč i o drugim projektima, od kojih je neke predsednik Vučić sam inicirao, između ostalog i da se završi Hram Svetog Save. Selaković je naveo da će najveći deo mozaika u Hramu ove godine biti gotov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
milos

14.05.2019 09:28

Dobro je sto su stavovi drzavnog i vrha SPC uskladjeni.

Vojin

14.05.2019 09:30

Jedinstvo drzave i crkve.Dovoljno govori kad patrijaršija podržava stavove predsednika!!

Rajko

14.05.2019 09:40

Mora da postoji jedinstvo kada su tako bitne stvari u pitanju. Ne smemo sami sebi biti neprijatelji.

Ana

14.05.2019 09:41

Selakovic je potpuno upravu.....