Ramuš ogorčen na Tačijevu miljenicu: Evo zbog čega je Haradinaj besan na Vljoru Čitaku

Autor: Tanjug

Vesti

14.05.2019

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj rekao je danas, povodom izjave diplomatske predstavnice Prištine u SAD Vljore Čitaku o njenom razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, da se odnosi Vašingtona i Prištine ne tiču pojedinaca, već da su u pitanju odnosi koje grade dva naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tači, Čitaku i Haradinaj

Čitaku je na Tviteru objavila da je tokom iftara (večernjeg obroka tokom ramazanskog posta), koji je Tramp sinoć organizovao u Beloj kući, zatražila od američkog predsednika da se uključi u dijalog između Beograda i Prištine. 


- Odnosi između Vašingtona i Prištine ne zavise od pojedinaca. Oni pripadaju narodu. Pojedinci dolaze i odlaze. Bilo je diplomata i pre Vljore. To su odnosi između dve zemlje - rekao je Haradinaj, prenose proštinski mediji.

Haradinaj je primetio da većina zvanica na večeri nije, poput Čitaku, iznosila teme od nacionalnog interesa, koje su, kako je naveo, u skladu sa pozicijom premijera.

- Vi znate da mi imamo neke interne nesuglasice. Verujem da su shvatili da moramo sve vreme da se konsultujemo - zaključio je Haradinaj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading