Stefanović u Vašingtonu sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga

Autor:

Vesti

15.05.2019

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru višednevne posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga (DEA).

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ministar Stefanović je razgovarao sa direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i saradnje srpske policije sa pripadnicima DEA.

Stefanović je istakao da su pripadnici Ministarastva unutrašnjih poslova Republike Srbije tokom 2018. godine zaplenili više od 4 tone narkotika i dodao da su u ovoj godini rezultati još bolji, imajući u vidu da je srpska policija, za samo četiri meseca, oduzela više od dve tone droge.

Stefanović i Dilon saglasili su se da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države. Zbog toga je, kako su istakli, važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje naših službi, kako bismo bili još efikasniji u hapšenju kriminalaca i zapleni narkotika.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar Stefanović je istakao i važnost treninga pripadnika MUP-a u borbi protiv trgovine narkoticima i pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka, sa čim su se predstavnici DEA i složili.

Direktor DEA Utam Dilon i predstavnici američke Uprave za borbu protiv droga pohvalili su srpsku policiju u dosadašnjoj borbi u suzbijanju prodaje narkotika istakavši da je primetan napredak u ovoj oblasti, što se može videti i kroz nekoliko uspešnih i važnih akcija pripadnika MUP-a.

Oni su istakli da samo zajednička borba protiv narkotrafikinga može doprineti ostvarivanju konkretnih rezultata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading