Provaljen pakleni plan: Sulja i Milo po nalogu Britanaca pale vatru u Sandžaku

Autor: borba.me, Republika

Vesti

15.05.2019

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije provokacije sandžačkog političara Sulejmana Ugljanina imaju za cilj destabilizaciju Srbije i regiona, a sve po nalogu britanske obavještajne službe MI6 koja djeluje iz Crne Gore, otkriva Borba.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ/R. PRELIĆ
Sulja i Milo

Ugljanin je Stefana Nemanju danas nazvao zločincem, a za Aleksandra Vučića, predsednika Srbije je kazao da ima antibošnjačke, rušilačke namere prema Bošnjacima i "jedan je od inspiratora genocida u Srebrenici".

Na sve to nadovezuje se nedavna izjava predsjednika Bošnjačkog saveza Crne Gore (BSCG) u Njujorku, Esada Rastodera, koji je pozvao Bošnjake iz jugozapadne Srbije da taj region pripoje Crnoj Gori i ponudio punu podršku za, kako je naveo, ovaj projekat.

Kako je Borba već ekskluzivno pisala, sve ovo se radi po nalogu Britanaca.

Cilj agenata britanske službe je da destabilizuju Balkan, a naročito Srbiju, gdje nakon Kosova i Metohije planiraju da otvore još jedno žarište. Upravo je zbog toga i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića, koji već nekoliko dana, po instrukcijama pomenutih agenata, pali političke vatre u Sandžaku.

 

 

Za otvaranje problema Sandžaka, zainteresovan je i crnogorski režim, jer na sve načine žele da se što više frontova u Srbiji otvori, kako tamošnje rukovodstvo ne bi moglo da se bavi Crnom Gorom, tačnije, problemima srpskog naroda.

Podsjetimo da je aktualni predsjednik Vlade Republike Crne Gore Milo Đukanović 23. marta 2006. godine, u svojstvu predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore, sa predsjednikom Predsjedništva Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem potpisao Sporazum, koji je prethodio pristanku Bošnjaka da na referendumu glasaju za osamostaljenje Crne Gore, u kome se u tački 4. Sandžak vidi kao prekogranična regija.

- Republika Sandžak je projekat MI6 a na ostvarenju tog plana intezivnu pomoć Ugljanin ima od zvanične Crne Gore - kaže naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading