Vlada usvojila predlog o novom prazniku: Evo kada će u Srbiji biti neradan dan!

Autor: Mediji, Republika

Vesti

16.05.2019

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima kojim se predlaže da 24. maj bude Dan Ćirila i Metodija.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Ćirilo i Metodije

Na taj dan će se obeležavati Dan slovenske pismenosti, saopšteno je danas.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe.

Kako se navodi u saopštenju vlade, usvojena je i odluka o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Memorijalnom centru "Staro sajmište" koji će, kako se navodi, omogućiti da se ne zaborave istorijske činjenice i oda počast stradalima u tom logoru. Donošenjem zakona obezbediće se prikupljanje, obrađivanje i obezbeđivanje podataka o stradalima na jednom mestu.

Članovi Vlade usvojili su i Program o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencije za Agenciju za bezbednost saobraćaja za 2019. godinu.

Sredstva u iznosu od 66.000.000 dinara koristiće se za sprovođenje medijske kampanje za podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja, koju će sprovesti ta agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading