Odalović: Rezolucija o genocidu ne doprinosi budućim odnosima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.05.2019

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Komisije za nestale na Kosovu i Metohiji Veljko Odalović ocenio je večeras da je usvajanje rezolucije o "genocidu Srbije na Kosovu" besmisleno i da takvi potezi Prištine ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima.

RepublikaFoto: Tanjug
Veljko Odalović

- Odluka Prištine da usvoji rezoluciju je loša, ali ne za nas već za one koji su je doneli, jer šalju poruku koje nema utemeljenje - rekao je Odalović za Tanjug i dodao da će svako ko pročita definciju reči genocid shvatiti da nije Srbija nešto učinila, već da je srpski narod žrtva.

Odalović je poručio da sa takvim porukama nema budućnosti, i dodao da je vrlo neprijatno iznanađen incijativnom Kadrija Veseljija. 

- Nadam se da će se pojaviti novije i i zdravije snage koje će uz podršku onih koji su decenijama odlučivali o sudbini srpskog i albanskog naroda dozvati pameti one koji šalju takve poruke - rekao je Odalović. 

Prema njegovim rečima, sve te najave i odluke prištinskog parlamenta služe da bi se izbalansirali unutrašnji politički odnosi.

- Takve odluke su besmislene i ne rešavaju ništa, ne donose i ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima - kazao je on. 

Samo onaj ko ima, naveo je Odalović, autistično gledište može da razmišlja na taj način.

Odalović je izrazio žaljenje što u Prištini ne postoje zreli političari koji će pomoći da idemo u susret novim odnosima, i otvaranju zajedničkih tema.

Dodao je da kada bi pričao kakvi su zločini počinjeni nad Srbima, koliko ih je proterano, šta su sve posledice progona Srba i srpske države sa KiM, onda bi trebalo da - okrenemo temu i pitamo one druge da li su svesni odgovornosti za ono što su radili -.

Odalović je istakao da bi bilo dobro da Specijano tužilaštvo za zločine "OVK" što pre procesuira osumnjičene i na taj način Albancima, koji su taoci onih koji šalju takve provokativne i teške poruke, objasne šta se stvarno dogodilo. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading