Sazvana sednica Skupštine o Kosovu i Metohiji: Pozvani Vučić i Brnabićeva

Autor: Tanjug

Vesti

17.05.2019

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu parlamenta za 27. maj na kojoj će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: pixabay.com

Gojković je danas novinarima kazala da će predsednika Srbije Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sednici, učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marku Đuriću.

- Očekujemo da se nakon izveštaja predsednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna i aktuelna tema oko koje je potrebno da se u parlamentu povede dijalog i da građani čuju političke stavove svih povodom pitanja KIM - istakla je Maja Gojković.

Dodala je da očekuje da debata bude sadržajna, da se čuju različiti pogledi i stavovi o izveštaju.

- Debata će biti otvorena, a posle izveštaja, i uskladu sa poslovnikom, ćemo i glasati o njemu - rekla je Gojković.

Foto: Tanjug
Maja Gojković

Odgovarajući na pitanja o radu Skupštine, Gojković je rekla da rad parlamenta nije blokiran, jer se svakodnevno odvijaju različite aktivnosti u kojoj učestvuje ogromna većina poslanika, odnosno manji deo poslanika trenutno ne učestvuje u debatama i to samo u plenumu.

- Poživ važi za sve. Danas će svi dobiti poziv na sednicu o izveštaju o KiM. Njihovo je pravo i politička obaveza da dođu na sednicu i učestvuju u debati - rekla je Gojković.

Na pitanje kada će na dnevni red da stavi izveštaj Anketnog odbora o trošenju novca na KiM, Gojković je rekla da taj izveštaj niko nije podneo kao predlog koji bi ona mogla da stavi na dnevni red i da nije u mogućnosti da u dnevni red uvrsti nešto što nije podneto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Tijana

17.05.2019 11:14

Vazni dani su pred nama.

sasa

17.05.2019 11:26

Sada bi svi narodni poslanici trebali pokazati ozbiljnost u radu, pojaviti se i ucestvovati na samoj sednici.

Vladimir

17.05.2019 12:43

Ovako bitna i veoma važna tema zaslužuje debatu u parlamentu.

Maja

17.05.2019 21:32

Nadamo se da do rata nece doci , mada je ocigledno da Pristina priziva , nadajuci se ponovnoj pomoci NATO-a.