ŠIPTARIMA ZELENO SVETLO OD ANGELE: Ovo je scenario Prištine za preuzimanje vlasti na severu!

Autor:

Vesti

18.05.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najava hapšenja policajaca srpske nacionalnosti na severu KiM na koju je u petak upozorio predsednik Vučić samo je deo scenarija za koji je Priština dobila zeleno svetlo od Nemačke i Velike Britanije, a za krajnji cilj ima uspostavljanje pune kontrole nad tim delom Kosova. Plan podrazumeva čitav niz različitih pritisaka, pre svega kako bi se među srpski narod na Kosovu unela nesigurnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

To potvrđuju sagovornici Srpskog telegrafa, a dokaz o kakvoj prljavoj igri Prištine i njihovih mentora sa zapada se radi, govore i pokušaji da se Srbija optuži za navodni genocid, te masovna silovanja Albanki tokom rata (pogledajte u okviru sve tačke pritiska na Srbe).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ima informacije da prištinske vlasti, sa ciljem slabljenja odbrane severa Kosova, nameravaju u ponedeljak da uhapse 26 pripadnika policije, kao i još 15 osoba.

- To je nova namera pod izgovorom da su navodno učestvovali u korupciji i prikazaće to kao slučaj borbe protiv korupcije, a cilj je da sever Kosova i Kosovska Mitrovica ostanu nezaštićeni i to žele da stvore na najprljaviji način - rekao je Vučić.

On je preneo da je o toj nameri Prištine informisao međunarodne institucije i da je lično obavio više telefonskih razgovora, kao što je učinio i Marko Đurić, direktor Vladine kancelarije za KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/montaža
Foto: Ilustracija

Akcije Haradinaja, Veseljija i Tačija

1. Hapšenje srpskih policajaca na severu pod lažnim optužbama o umešanosti u korupciju

2. Usvajanje rezolucije o genocidu i laži o silovanim Albankama

3. Zaustavljanje i maltretiranje Srba na administrativnoj liniji (juče zabranjen ulaz Petru Petkoviću, zameniku direktora Kancelarije za KiM)

4. Konstantno pominjanje Niša, Kuršumlije, Preševa, Medveđe i Bujanovca kao mesta gde su Albanci oduvek bili većina ili imali značajno prisustvo

5. Nastavak insistiranja na taksama za srpsku robu

6. Pojedinačni akti zastrašivanja (u petak, uoči izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM, automobil funkcionera Srpske liste Miloša Perovića, inače zamenika ministra za rad i socijalnu politiku u Prištini, zapaljen u centru Zubinog Potoka)

7. Pokazivanje mišića povremenim ulascima KBS na sever Kosmeta

- Namera im je da Srbiju dovedu pred svršen čin, kao što su učinili Hrvati operacijom "Oluja" 1995. godine. To što Veselji govori o Nišu, Kuršumliji, odakle su navodno proterani Albanci, bilo bi dobro da dođe da vidi kako izgleda i kako će da uspe. Srbija će reagovati uzdržano, smireno, ali će sačuvati i zaštititi narod - podvukao je Vučić.

U izjavi za Srpski telegraf kandidat Srpske liste za predsednika opštine Leposavić Zoran Todić kaže da Priština pokazuje nervozu jer su i oni svesni da je odlučnost srpskog naroda da brani svoje dostojanstvo, svoje domove i pravo na bolje sutra neprobojna brana za ostvarivanje velikoalbanskih ciljeva.

 

 

- Niko nije ravnodušan, svakako da postoji strah, ali i odlučnost da se složno i odlučno suprotstavimo svakom vidu pritisaka i nasilja - poručuje Todić.

REAKCIJE NA REZOLUCIJU

Zorana Mihajlović

Rezolucijom o osudi navodnog genocida koji je Srbija počinila na kosovskoj teritoriji tokom 1998. i 1999. kosovski Albanci su još jednom pokazali da ih ne zanimaju ni dijalog ni stabilnost ni razvoj regiona

Dragan Marković

Podsećam da su i SAD 1998. stavile OVK na listu terorističkih organizacija i od Amerike i ostalih tražimo da se prema OVK odnose kao i prema svim ostalim terorističkim organizacijama

Veljko Odalović

Bilo bi dobro da Specijalno tužilaštvo za zločine OVK u Hagu što pre procesuira osumnjičene i na taj način Albancima objasni šta se stvarno dogodilo

Milovan Drecun

Pregovori se ne mogu graditi na ovakvoj brutalnoj kampanji laži, time se zapravo na najviši nivo podižu tenzije između Srba i Albanaca

Analitičarka Jelena Vukoičić nema dilemu:

- Nemci i Britanci su dali zeleno svetlo Prištini za ovakve poteze jer ne mogu na širem diplomatskom planu da utiču na nas, pa ovako pokušavaju da nas slome. Ponašaju se krajnje neprijateljski.

Bivši šef jugoslovenske diplomatije Vladislav Jovanović upire prstom u istom pravcu:

- Amerikanci su ti koji kolo vode, ali povremeno puštaju Nemce i Britance da se obrukaju, da se pokažu i dokažu da nisu sposobni ama baš ništa da urade, pa Amerika treba da ostane u Evropi kao najjača sila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
zdjurdjevic

18.05.2019 05:44

Zar to da nam učini velika Vučićeva prijateljica, Nije to moguće, a vi novinari telegrafa opet izmišljate.

Lela

18.05.2019 06:56

Siptarima ovo nece uspeti.....

Ana

18.05.2019 06:59

Po svaku cenu zele sukobe sa nama.