Glasanje na severu KiM, ovom porukom se oglasio Igor Simić iz Srpske liste

Autor: mediji, Republika

Vesti

19.05.2019

06:30 >> 08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četiri opštine na severu KiM danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Glasanje na severu Kosova u 4 srpske opštine

Izbori se održavaju za predsednike opština Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica.

Pravo glasa ima blizu 60.000 građana koji će glasati na 87 biračkih mesta.

Na izborima će nastupiti kandidati Srpske liste, Demokratske partije Kosova i pokreta Samoopredeljenje iz albanske zajednice.

Kandidati Srpske liste su Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Vučina Janković u Zvečanu, Goran Rakić u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zoran Todić u Leposaviću.

Na glasanje je već došao potpredsednik Srpske liste Igor Simić koji je rekao da su današnji izbori veoma važni i da su, prema informacijama koje ima, sva birališta otvorena na vreme.

- Nadam se da će izborni dan proteći u najboljem redu kao što je i počeo. Najbitnije je da svi rade svoj posao. Veliko je interesovanje građana da iskoriste svoje biračko pravo i da sami odrede svoju budućnost - poručio je Simić.

Raseljeni sa KiM iz Kraljeva krenuli na glasanje

Raseljeni sa Kosova i Metohije koji žive na području Kraljeva jutros su krenuli da glasaju na izborima za četiri opštine na KiM.

Kako prenosi regionalna RTV Kraljevo, oni su autobusima, kombijima i privatnim automobilima krenuli da ispune svoju građansku dužnost.

U pratnji raseljenih je i načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, koji je rekao da će raseljeni glasati u Leposaviću, Zubinom potoku i severnoj Kosovskoj Mitrovici.

On je naveo da na glasanje građani idu sa nekoliko autobusa ali i privatnim automobilima.

- Nadam se da ćemo odbraniti interese Srbije i dati podršku koju predsednik Aleksandar Vučić vodi u vezi Kosova i Metohije - rekao je Simović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading