Novi gradonačelnik Leposavića za Srpski telegraf: Najave hapšenja neće nas uplašiti

Autor:

Vesti

21.05.2019

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ubedljivog trijumfa predstavnika Srpske liste na izborima prištinske vlasti pokušaće dodatnim pritiscima da unesu strah i nesigurnost kod Srba u južnoj pokrajini, kaže u razgovoru za Srpski telegraf Zoran Todić, koji je u nedelju pobedio na izborima za gradonačelnika Leposavića.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zoran Todić (skroz desno) i pristalice Srpske liste

Kako ističe naš sagovornik, Priština je i proteklih meseci pokušavala da razbije srpsko jedinstvo.

- Sprovodili su ogroman pritisak, svi dobro znamo za politički montiran proces protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića, a došlo je i do smene dva ministra iz naše liste. Usvojen je Zakon o Trepči, uvedene su takse, izglasan je Zakon o formiranju vojske Kosova. Sve su to odluke nerazumne vlasti iz Prištine, koje su usmerene protiv opstanka srpskog naroda na Kosovu. Sada je tu najava nekog plana hapšenja pojedinih policajaca i viđenijih Srba sa Severa, što ima za cilj da dodatno unese nemir i nesigurnost među nas - navodi Todić.

On, međutim, poručuje da su Srbi na Kosovu navikli na sve to.

- Svih ovih godina iza nas život srpskog naroda nije nimalo jednostavan. Ali predstavnici Srpske liste rešeni su da u saradnji sa državom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nastave da čuvaju naš narod na Kosovu. To smo u nedelju i dokazali, još jednom su iskazani jedinstvo Srba i rešenost da branimo i čuvamo svoja ognjišta.

Pobedili svi kandidati

Kandidati Srpske liste pobedili su u nedelju na vanrednim izborima za čelnike u sve četiri opštine na severu Kosova. Vučina Janković je pobedio u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću, Srđan Vuković u Zubinom Potoku i Goran Rakić u Severnoj Mitrovici. 

S obzirom na to da je i Vlada Srbije usvojila paket mera investicionog plana za pomoć srpskim sredinama na KiM, Todić kaže da to osnažuje njihovu borbu protiv svih pritisaka.

- Koliko je Srbija jaka, stabilna i poštovana u svetu, toliko će i nama ovde da bude lakše - zaključio je naš sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Ana

21.05.2019 06:22

Nas narod na KiM je hrabar!

Dejan

21.05.2019 06:28

Srbi sa KiM ništa neće uplašiti.

Vanja

21.05.2019 06:31

Predsednici srpskih opština na severu Kosova imaju podršku cele Srbije.

Nadica

21.05.2019 06:32

Srpska snaga je jaca od provokacija i pretnji.