Đurić o eventualnim kontramerama: Radićemo u dogovoru sa Srbima sa KiM

Autor: Tanjug

Vesti

23.05.2019

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić kaže da će se o uvođenju eventualnih kontramera na mere Prištine ozbiljno razgovarati i da će svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni slušajući stav Srba sa KIM.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Jasan: Marko Đurić

- Tražiće se ugao koji je nabolji za nas, imajući u vidu da nas za nešto više od mesec dana očekuje samit u Parizu. Odluka kakva god da bude, biće racionalna i učinjena tako da za našu poziciju bude najbolja, a da separatistima u Prištini nanese što je moguće više štete - rekao je Ðurić za RTS.

Upitan da li će kontramere biti uvedene, Ðurić je odgovorio: "videćemo da li, kakve i kada, ništa od toga neću da prejudiciram, o tome će tek da se razgovara, racionalno, imajući u vidu sve okolnosti".


On je rekao da će sutra biti održan prvi sastanak Kancelarije i predsednika Republike sa Srbima sa KIM nakon pobede Srpske liste na lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, koja uvećala rezultat za 40 odsto.

- Sada nema spavanja na lovorikama već treba ozbiljno da se radi u interersu građana u sve četiri sprske opštine na severu Kosova - naglasio je direktor Kancelarije za KIM.


On je rekao i da će se u Skuspstini Srbije ozbiljno razgovarati o stanju na KIM, pošto je Kancelarija za KIM pripremila je obiman izveštaj, a predsednik Aleksandar Vučić će izneti detaljnu sliku sadašnjeg stanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
relix

23.05.2019 18:39

Ngo kako,nego sa nasima na Kosovu razgovor o svemu i svacemu...njih se to najvise tice!

mirko

23.05.2019 19:06

Dogovor se sve resava

milos

23.05.2019 19:23

Pristina nista manje nije zasluzila nego da im uvedemo kontramere.

Ana

23.05.2019 19:37

Treba se boriti za sto bolje pozicije