Neodgovornost i kukavičluk: Marko Đurić o najavi opozicionog bojkota sednice o KiM

Autor: Tanjug

Vesti

24.05.2019

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić smatra da pravi razlog najavljenog nedolaska dela opozicije na sednicu Narodne skupštine zakazane za ponedeljak, a koja će biti posvećena pitanju KiM, nisu neadekvatni materijali za sednicu, već kukavičluk i neodgovornost prema državi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

Ðurić je u saopštenju naveo da Vuk Jeremić koristi bezobrazluk i laž kao alibi za neprisustvovanje dela opozicije sednici parlamenta posvećenoj najvažnijem državnom pitanju i da to čini po principu "ako prođe - prođe'' računajući na kratko pamćenje građana. 

Istakao je da je dokument koji je priložen poslanicima kao radni materijal za sednicu, a koji Jeremić kudi, svedočanstvo o tome sa koliko se predanosti i žara naša država proteklih godina borila za opstanak Srba na KiM i zaštitu naših državnih i nacionalnih interesa. 

- Taj dokument Jeremić može da čita samo crven od sramote i stida, jer izveštaj koji je dat narodnim poslanicima jeste slika i prilika delovanja jedne ozbiljne države i državotvorne vlasti - ocenio je Ðurić.

 
RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Neće na megdan: Vuk Jeremić

Podsetio je da je pregovarački tim, koji je predvodio u tehničkom dijalogu u Briselu, imao 188 sastanaka, od kojih je 24 bilo na visokom političkom nivou, i da je postignuto 45 sporazuma i dogovora.

Ðurić je podvukao da neće dozvoliti da ogroman posao urađen za dobrobit Srba na KiM obezvređuje jedan politički maneken čija je, kako je naveo, jedina svrha bavljenja politikom bila odsedanje po skupim hotelima i pravljenje lukrativnih kombinacija sa domaćim i inostranim tajkunima. 

 

 

- Jeremić nije narodni poslanik, ali i da jeste, siguran sam da ne bi imao hrabrosti da kroči nogom u parlament, jer bi bio pozvan na odgovornost za sva zla i nepravde nanete srpskom narodu na KiM i interesima naše države - uveren je Ðurić.
 

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Smatra da bi, kada bi se našao u parlamentu, Jeremić morao da objasni poslanicima da zašto je pred Međunarodnim sudom pravde tražio i dobio najsnažniji argument u prilog albanskim secesionistima, na koji se i danas u Prištini pozivaju u svojim platformama.

- Morao bi da objasni i zašto je doveo Euleks, zašto se nije borio protiv priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, morao bi da pojasni neke svoje antisrpske citate iz vikiliksovih dokumenata i još mnoge druge stvari - zaključuje Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading