Vulin na promociji novog terenskog vozila: Naša vojska ne sme da zaostaje ni u jednom smislu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.05.2019

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti učinjeno sve da se Vojska Srbije oprema novim vozilima, novim naoružanjem i novim sredstvima.

RepublikaFoto: youtube.com/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije
Aleksandar Vulin

- Vojska Srbije ne sme da zaostaje u tehnološkom smislu ni za jednom drugom armijom u našem okruženju. Kao što vidite, mi se trudimo da na prvom mestu kupujemo domaću pamet, domaće proizvode, kupujemo ono što naša odbrambena industrija sama može da proizvede - rekao je Vulin na promociji i testu novog terenskog vozila "zastava NTV".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vulin je na terenskom poligonu Centra Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) rekao da je vozilo "Zastava TERVO" nešto što je zaista dobra vest za VS, ako pokaže dobre karakteristike.

- Nadam se da ćemo već do kraja godine moći da uvedemo ''nultu seriju'' i samim tim uvedemo ovo vozilo u naoružanje Vojske Srbije - naglasio je ministar.

V. d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović rekao je da novo terensko vozilo Zastava NTV zajednički razvijaju Vojno-tehnički institut i fabrika "Zastava TERVO".

RepublikaFoto: youtube.com/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije
Novo terensko vozilo "zastava NTV"

- Vozilo je napravljeno u dve varijante, po zahtevu taktičkog nosioca Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, a po svim karakteristikama u svetskom je vrhu i apsolutno prevazilazi sve što je do sada za tu namenu na raspolaganju Vojsci Srbije - rekao je Miloradović.

On je dodao da je cilj da se vrlo široka flota raznih starih vozila, kao što su "puh", "pincgauer" i razna "tamova" vozila zamene, jer su zastarela i njihove karakteristike nisu na sadašnjem na nivou koji se danas zahteva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading