Suzpenzija za kosovske policajce koji su tukli Srbina: Maloletnika maltretirali u stanici?

Autor: mondo.rs

Vesti

25.05.2019

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski inspektorat tzv. Kosova (PIK) pokrenuo je krivični postupak i preporučio Policiji tzv. Kosova da suspenduje pet policajaca iz stanice u Leposaviću do kraja istrage koja je pokrenuta jer se sumnja da su 18. maja maloletniku iz Leposavića naneli telesne povrede upotrebom prekomerne sile.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kosovsku policiju je 18.05. u 04:04 obavestio Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici da je primio maloletnog kosovskog Srbina R. N. (2001) "koji je zadobio povrede u tuči".

Patrola regiona Sever otišla je do bolnice i dovela lice koje je u prisustvu roditelja dalo izjavu. Roditelji su se žalili na postupanje policije, potvrđeno je iz policije regiona Sever.

Međutim, kako mediji nezvanično saznaju, ovom maloletniku su nanete telesne povrede u policijskoj stanici u Leposaviću, od strane istražnih policajaca.

- Policijski inspektorat tzv. Kosova je 18. 05. 2019. obavešten od strane policije, odnosno Regionalne direkcije Severne Mitrovice u vezi sa žalbom građanina (maloletnika) iz Leposavića, koji se žalio na prekoračenje policijskih ovlašćenja, odnosno zlostavljanje od strane policijskih službenika - navodi se u saopštenju PIK-a.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U saopštenju se dodaje da je nakon primljene žalbe pokrenuta istraga kao i da su pronađeni "izrazni dokazi koji mogu pomoći u rešavanju ovog slučaja".

- Nakon prikupljanja informacija od istražitelja i u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, Policijski inspektorat je pokrenuo krivični postupak u ovom predmetu zbog sumnje da je počinjeno krivično delo zlostavljanje u vršenju službene dužnosti ili javnih ovlašćenja i nanošenje lakih telesnih povreda - zaključuje se u saopštenju PIK-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading