(FOTO) Stefanović sa predstavnicima Međunarodnog tela za borbu protiv pranja novca

Autor: Republika

Vesti

27.05.2019

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa predstavnicima evaluacionog tima Zajedničke grupe za Evropu i Evroaziju ICRG-a Međunarodnog tela za borbu protiv pranja novca (FATF).

RepublikaFoto: MUP Srbije
Sastank ministra Stefanovića sa predstavnicima FATF-a

Tom prilikom Stefanović je upoznao predstavnike pomenute Grupe sa konkretnim koracima koje je Republika Srbija preduzela u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

On je podsetio da je Srbija u ovoj oblasti donela 13 zakonskih i više podzakonskih akata, izradila Nacionalnu procenu rizika kojom se rukovodi u sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i značajno unapredila resurse i kapacitete u borbi protiv ove vrste kriminala, što je dalo konkretne rezultate koji se, između ostalog, ogledaju i u značajno povećanom broju presuda za pranje novca.

Daniel Telesklaf izrazio je zadovoljstvo u ime predstavnika pomenute Grupe što će u narednim danima razgovarati sa stručnjacima iz naše zemlje u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading