Vučić o upadu ROSU: Ako sukob eskalira, Srbija će pobediti!

Autor:

Vesti

28.05.2019

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve naše policijske jedinice su u pripravnosti. Mi ćemo se truditi da očuvamo mir i stabilnoat, ali ćemo biti spremni da brzo reagujemo u svakom trenutku. Ako dođe do eskalacije sukoba, Srbija će pobediti, rekao je predsednik Vučić u Skupštini Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

On se na početku sednice osvrnuo na jutrošnje događaje i rekao da je jutros u 5.55 sati krenula akcija albanskih jedinica FIT-a i Njosu ( bivša ROSu). Upali SU sa 73 oklopna vozila i kako kaže, još vozila ih čeka u Južnoj Mitrovici i opštini Srbica. 

 - Ovo će doneti ogroman strah kod Srba sa KiM. Među uhapšenima je najviše pripadnika kosovske policije.  Najzategnutije je u Zubinom potoku gde se nenaoružani Srbi suprotstavljaju albanskim jedinicama. 

Vučić je u prilog tome rekao da posedujemo dokaze i snimke da Srbi nisu bili naoružani ali i da Albanci na njih pucaju.

- U toku je premlaćivanje Srba kod tehničke škole u Zubinom potoku. Do sada nema poginulih. 

Foto: printskrin/TV Pink

- Stupili smo u kontakt sa Briselskom administarcijom i upoznali ih sa situacijom. Podsetili smo ih na Briselski sporazum u kome stoji da ne sme da bude nikakvih upada na Sever Kosova, a oni su nam objašnjavali da je reč o "akciji protiv organizovanog kriminala".

- Već dve godine prištinske vlasti pokušavaju da kriminalizuju naš narod dole da bi se imalo razloga da se krenena Srbe na Kosovu - dodaje je predsednik. 

Kako je objasnio, Šiptari su se odlučili na napad na sve četiri opštine kako bi se uterao strah i onemogućila bilo kakva buduća odbrana Srba sa Kosova. 

- Međutim, naša vojska ukoliko dođe do bilo kakvog ugrožavanja poretka i života našeg naroda, zaštitiće Srbe sa Kosova.  Mi da dozvolimo novu Oluju u bilo kojem delu gde žive naše ljudi, nećemo - zaključio je Vučić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
mirko

28.05.2019 09:40

Ovim potezima zele sve Srbe da proteraju

Strahinja

28.05.2019 09:42

Priština je ovaj put stvarno preterala, destruktivnim merama narušavaju mir.

Dobrila

28.05.2019 09:43

Po svaku cenu spasiti goloruk narod.

Dusan

28.05.2019 17:17

Pristina je presla sve mere ljudskosti.