Vjerica Radeta provocirala Vučića, on joj kratko odgovorio: Nisam nijednog Srbina isporučio Hagu, uključujući i tebe!

Autor: Republika

Vesti

28.05.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna poslanica Vjerica Radeta bila je kritična u svom izlaganju i želela je da još jednom poruči predsedniku da je Kosovo Srbija i da tako zauvek mora da ostane, da se ne treba koristiti izrazima poput "maštarije" o Kosovu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vjerica Radeta

- Iako ne mogu da mi kažu da sam negde nešto ukrao, lagali su za članove moje porodice pa su ućutali, jedni mi kažu "završi to sa Kosovom da nam skineš muku sa leđa" i one druge koji kažu da sam nečastan, kako ću da izdam naše Kosovo i Metohiju, kako ću time sebe da upišem u istoriju najgorih - rekao je Vučić.

Vjerica Radeta je pomenula da je juče predsednik citirao Pekića i rekao da se bori za zemlju svojih potomaka, a ne za zemlju svoji dedova, što po njenom mišljenju nije bio pravi izbor reči. Ona je na to odgoivorila citiranjem Njegoša, a onda je predsednik odgovorio vrlo direktno...

- Sve vreme sam se borio za Srbiju kojoj sam se zakleo na vernost. Bio sam jedini, Vejrice, koji nije isporučio nijednog Srbina Haškom tibunalu, pa ni tebe, ni Šešelja, nijednog drugog - odgovorio je Vučić, zbog čega je dobio gromoglasan aplauz.

Zatim je prešao na deo o Ostrogu koji je juče pominjao. Tada je rekao da se na otimanje te svetinje nije reagovalo, pa je Radeta rekla da to nije tačno i da su radikali i tada bili protiv toga.

- Nismo ćutali, ćutali su oni koju su tada bili na vlasti. Ja se i dalje borim koliko mogu - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading