Dačić ekskluzivno za Republiku: Ne zanima me izveštaj EU dok biju naš narod na Kosovu

Autor:

Vesti

29.05.2019

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok naš narod biju na Kosovu, a prištinske vlasti divljaju i najavljuju nove akcije i hapšenja, mi treba da se bavimo nekakvim izveštajima, poručio je u ekskluzivnoj izjavi za Republiku srpski šef diplomatije Ivica Dačić, neposredno pre nego što je redovni godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku zemalja kandidata uručen premijerki Ani Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Ivica Dačić

Kako nam je rekao Dačić, ne ulazeći uopšte u sadržinu izveštaja, bolje bi bilo da su evropski zvaničnici pokušali da zauzdaju Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja.

- Neka Evropska unija prvo obezbedi da Priština poštuje dogovore, pa onda da deli lekcije - poručio je Dačić za Republiku.

Kako kaže ministar, on lično smatra da Srbija ne napreduje onolikom brzinom kolikom bi trebalo.

- To je zato što je naš evropski put uslovljen napretkom u dijalogu sa Prištinom i sve se kroz to meri i to je jedini kriterijum koji Evropa gleda. Sve ostalo se zanemaruje. Kada je Saudijska Arabija postala članica Saveta za ljudska prava, onda znate da tu više nema nikakvih principa. Kad nema napretka u dijalogu, onda se optužuju svi, iako Srbija ne snosi odgovornost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading