Mihajlović: Ulažemo 300 miliona evra u rečni saobraćaj, gradimo nove luke

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.05.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da Vlada Srbije ulaže 300 miliona evra u vodni saobraćaj.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

Precizirala je da sva ulaganja u tu oblast, uključujući i privatni sektor, iznose oko pola milijarde evra.

Mihajlović je posle potpisivanja Memoranduma o uzajamnom razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture i Ministarstva industrije i trgovine Rusije o saradnji u oblasti trgovačke brodogradnje, najavila gradnju novih luka.

Ona je dodala da će se početkom sledeće godine graditi Luka Smederevo, a da se, pored toga, rade i još dve, i to u Beogradu i Sremskoj Mitrovici.

Mihajlović je istakla da se posle 30 godina ulaže u lučku infrastrukturu, da se rade projekti, grade nove luke, kao i prevodnica na Tisi.

Prema njenim rečima, radi se i na uklanjanju flota koje su onemogućavale da Dunav postane plovan.

- Cilj je da Srbija sa dunavskim kodirodrom postane atraktivnija nego što je bila. Moramo da podržimo ovaj vid saobraćaja, jer su mogućnosti velike i država će imati koristi od toga - navela je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading