Brnabićka odgovorila na Pacolijevu zabranu ulaska na Kosovo

Autor: Republika

Vesti

30.05.2019

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da veruje da će joj, kada bude želela da ide na Kosovo, to biti omogućeno bez obzira na izjave prištinskih zvaničnika.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić

 - Nisam naročito zabrinuta zbog takvih izjava i verujem da će mi biti omogućeno da odem na Kosovo kada to budem želela -  rekla je Brnabićeva upitana da prokomentariše izjavu kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacollija da će joj biti zabranjen ulaz na Kosovo "dok sledi rasističku ideologiju".

Ona je dodala da ne misli da su takve izjave nešto samo protiv nje, Srbije ili regionalne stabilnosti, već su i protiv interesa Albanaca, i ne samo evropskih već i civilizacijskih vrednosti.

Dodala je da ipak to nije očekivala od Pacolija jer on nije jedan od "ljudi iz šume" o kojima je govorila.

 - Oni su u uniformi bili u šumi, iz nje su izašli i direktno postali deo političke elite u Prištini. Volela bih da su došli iz nevladinog, civilnog sektora, ali nisu. Pacoli nije izašao iz šume i zato me čudi što se osetio prozvanim -  izjavila je Brnabićeva na zajedničkoj koferenciji sa premijerom Slovačke Peterom Pelegrinijem. 

Premijerka je dodala da su lideri kosovskih Albanaca bili optuženi za najteže ratne zločine, ubistva dece, silovanja.. .ali su oslobođeni jer su svi svedoci ubijeni tokom suđenja.

 - To su osobe koje sprečavaju protok robe i u skladu s tim, sledeći korak im je sprečavanje slobode kretanja. Ako misle da je to u interesu boljeg života na Kosovu, s tim se ne slažem -  izjavila je Ana Brnabić i dodala da to žitelje Kosova vraća u 18 vek.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoi

30.05.2019 16:47

Zlocinac!