LAVROV POBESNEO: Ponašanje Prištine potpuno neopravdano, UN mora da reaguje!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.05.2019

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov reagovao je na brutalno ponašanje prištinskih vlasti prema ruskom pripadniku misije Ujedinjenih nacija (UN), istakavši da takvi postupci nemaju opravdanje i da na njega treba da reaguju predstavnici UN.

RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov

Lavrov je naveo šef misije UN na Kosovu i Metohiji Zahir Tanin je po tom pitanju zauzeo principijelan stav i neće da ohrabruje takvo ponašanje Prištine.

- Vlasti Kosova su očigledno prestale da se potčinjuju onima koji su navodno njima rukovodili, a rukovodili su njima SAD i EU. Rezultat toga je tužan, pokroviteljstvo kosovskih vlasti od strane Zapada dovelo je do toga da sve prolazi nekažnjeno, što je neprihvatljivo - naglasio je. 

Ruski ministar je takođe naveo i da su vlasti samoproglašenog Kosova mnoge svoje obaveze prekršile, a pre svega misli na onu za koju su se obavezali još pre četiri godine, a to je osnivanje Zejednice srpskih opština.

Pored toga, ukazao je Lavrov, kosovske vlasti su prekršile i rezoluciju 1244 formiranjem oružanih snaga, ali i mnogim drugim akcijama, što pokazuje koliko je opasno zatvarati oči na sva ta sistematska i brojna kršenja međunarodnog prava od strane jednih ili drugih učesnika konfliktnih situacija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading