Vučić podržao Anu Brnabić: Nazvala je Tačija i Haradinaja pravim imenima, šta je trebalo da kaže, da su akademici?!

Autor: Republika

Vesti

31.05.2019

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije komentarisao je ocenu portparola Evropske komisije Maje Kocijančić da je ono što je premijerka Ana Brnabić kazala za Kosovo uvredljiva retorika koja narušava dogovor. On je rekao da Brnabićeva ne treba da se obazire na zlonamerne pokušaje da se njene reči izvrnu i da se smeste u pogrešan kontekst.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vučić i Brnabićeva

Predsednik je zaključio da je premijerka govorila isključivo o Ramušu Haradinaju i Hašimu Tačiju i da su uzaludni pokušaji nekih protivnika da to prošire na ceo narod. O njima, tvrdi predsednik, i ne može u drugačijem kontekstu da se govori.

Po njegovom mišljenju, Ana Brnabić ništa loše i neistinito nije rekla.

- Ne oni su lepotani, akademici, slikari i ne znam šta još! Moralne pridike o lepom ponašanju da ne drže - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li ga pogađaju takve izjave iz Prištine, odgovorio je da je on na to navikao, ali da Ana Brnabić još uvek nije.

- Ja sam se nasikirao zato što se Ana nasikirala. Ona me zvala i kaže kako nije istina ono što pričaju - rekao je Vučić i dodao da ju je savetovao da to nije ni prvi ni poslednji put da govore nešto što nema veze sa istinom.

Inače, da podsetimo, premijerka Ana Brnabić je juče nakon saopštenja da je i njoj zabranjen ulazak na Kosovo, rekla da su Hašim Tači i Ramuš Haradinaj ljudi koji su "juče izašli iz šume" i koji su dokazani teroristi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Rea

31.05.2019 10:50

Naravno da ce da je podrzi, kada je u pravu!

Rea

31.05.2019 10:52

Podrzavam Anu u potpunosti!

Stefan

31.05.2019 11:01

Pa normalno da ce tako da ih nazove, to je jos i blag naziv za njih od onog koji zasluzuju. Podrzavam premijerku.

Vesna

31.05.2019 11:13

Nas mogu da nazivaju svakako i vređaju, a mi kada kažemo istinu, onda je to uvreda ! Bravo Ana, neka si im rekla !