DIRIGOVANA PRLJAVA KAMPANJA?! "Danas" prikazao Srbiju kao najgoru zemlju u regionu, a o Đilasovoj nakaradnoj politici ćuti!

Autor: informer.rs

Vesti

04.06.2019

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dnevni list Danas jutros je na naslovnoj strani objavio glavnu temu koja nosi naziv "Decenija najsporijeg rasta Srbije u regionu", sa očiglednim ciljem da se aktuelna vlast predvođena predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prikaže u lošem svetlu. Ovaj list pod direktnom kontrolom Dragana Đilasa, iznosi gomilu statističkih podataka u periodu od 2007 - 2017, tendenciozno prećutkujući da je u prvih pet posmatranih godina na vlasti bila Demokratska stranka.

Navodeći da je rast srpske privrede u posmatranom periodu bio najmanji u regionu, Danas izostavlja činjenicu da je razlog za to period do 2012. kad je na vlasti bila Demokratska stranka. List ne navodi ni podatak da je recimo 2009. godine srpska privreda zabeležila pad od 3,1 odsto, dok su Srbijom vladale demokrate.

Danas izostavlja i činjenicu da su 2014. godine Srbiju zadesile katastrofalne poplave i da je naša zemlja zahvaljujući odgovornoj vlasti uspela sama da se izbori sa nastalom štetom.

Foto: Printscreen/www.danas.rs
Tekst u Danasu

Sasvim je zanimljivo, da ovom ekonomskom analizom privrednog rasta nije obuhvaćena i 2018. godina, kad je Srbija ostvarila ubedljivo najveći privredni rast i privukla ubedljivo najviše direktnih stranih investicija u regionu.

Danas, istini za volju, navodi podatak da je za posmatranih 10 godina Srbija prepolovila spoljni deficit i da je postala lider u privlačenju stranih investicija, ali ne navodi da je za takvo smanjenje spoljnog deficita i privlačenje stranih investicija zaslužan upravo predsednik Vučić, koga oni ovim tendenciozno plasiranim tekstom ustvari pokušavaju da napadnu i omalovaže.

Foto: Printscreen/www.tanjug.rs
Tanjugov tekst

Danas u pomenutom tekstu ne piše o tome da je Srbija u 2018. privukla 3,5 milijardi evra stranih investicija, sto je ubedljivo najviše u istoriji Srbije, odnosno 3,5 puta više od Hrvatske, tri puta više od Slovenije i dva puta više od Bugarske.

U tekstu o "Deceniji najsporijeg rasta", tabloid pod Đilasovom kontrolom ne pominje ni reči predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj Sume Čakrabartija koji je sredinom aprila ove godine izjavio da je Srbija postala ekonomski lider u regionu i čestitao Vučiću na uspešno sprovedenim reformama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Vladimir

04.06.2019 13:44

S'obzirom da je list "Danas" odavno naklonjen Đilasovom SzS i opoziciji uopšte,onda ovakve optužbe i ne čude.

mimi

04.06.2019 13:48

odavno se zna ko je djilas i njegove namere fotelja i samo fotelja

Stefan Stefan

04.06.2019 13:50

Isti su i jedni i drugi,kratko da ih nazovemo Srbomrzci.

Nale

04.06.2019 13:54

Potplacenoj stampi ne verujemo vec realnoj situaciji.