VUČIĆ: Kako da razgovaramo o rešavanju problema kada se spominje stvaranje "velike Albanije"?

Autor: TV Prva, Republika

Vesti

06.06.2019

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želimo da razgovaramo o rešavanju problema, ali kako da razgovaramo o tome kada se spominje "velika Albanija", kada Tači kaže da neće da dozvoli formiranje Zajednice srpskih opština, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Razgovori sa Filipom Rikerom neće biti laki, zato ćemo zahtevati pomoć od Amerikanaca za ukidanje taksi - naveo je predsednik. 

On je istakao da su te takse nanele veliku štetu ne samo nama nego i celom regionu.

- Reći ću im da taj problem mora da se reši. Ma koliko oni znaju da smo mi u pravu kada govorimo o Prištini, Evropa će biti na njihovoj strani. Oni staju na stranu svog čeda koje su negovali godinama - naveo je Vučić.

On je istakao da ne traži ništa od Evrope.

- Neće Albanci lako ukinuti takse. Haradinaj će pokušati da prevari Merkelovu. To je besmislena igra - rekao je predsednik. 

Vučić je, između ostalog, govorio i o rezultatima nakon Posebne sednice na kojoj je izneo izveštaj o Kosmetu, te da mu je nakon toga opao rejting.

Inače, Vučić će sutra u Bratislavi na konferenciji "Globsec" govoriti istinu o stanju na Kosovu i Metohiji i od Amerikanaca tražiti pomoć da Priština ukine takse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Ana

06.06.2019 07:40

Srbija ostaje pri svojim stavovima.

Dare

06.06.2019 07:43

Nastavljamo borbu za KiM, nema predaje!!!

Miloš

06.06.2019 07:49

Veoma je mali prostor za nastavak dijaloga, Priština vodi neodgovornu politiku i pokušava da uradi sve protiv interesa Beograda!

Stefan1

06.06.2019 07:51

Velika Albanija je samo njihova zelja koja nikada nece biti realizovana...