VULIN PONOSAN: Dogovorili smo saradnju sa Kazahstanom!

Autor: Tanjug

Vesti

04.09.2017

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kazahstan je zainteresovan za saradnju sa srpskom odbrambenom industrijom", izjavio je danas u Kazahstanu ministar odbrane Aleksandar Vulin dodajući da će to biti značajan podsticaj za njen razvoj.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Dogovorio saradnju sa Kazahstanom: Aleksandar Vulin

- Poseta predsednika Aleksandra Vučića Kazahstanu je omogućila da ova poseta bude vrlo efikasna i da već sada možemo da razgovaramo o konkretnim projektima. Sa ministrom (odbrambene i aerokosmičke industrije Kazahstana) Beibutom Atamkulovim smo već dogovorili da se razmene ekspertske delegacije i da počnemo da sarađujemo na konkretnim projektima modernizacije određenih protivvazdušnih sistema, ali isto tako i transfera tehnologija - rekao je Vulin.

Kazahstanske kolege su, kako kaže, veoma zainteresovane za saradnju sa Jugoimportom, fabrikom "Milan Blagojević", sa Krušikom, a čak i sa Jumkom.

- Čitava paleta naših proizvoda ovde ima prostora, a svakako i naša pamet, ne samo proizvodnja već transfer tehnologija. Dakle, ono što naši stručnjaci i inženjeri mogu da pokažu i prenesu - kazao je Vulin.

Ističe da će to biti značajan podsticaj za našu odbrambenu industriju i da sada samo od nas zavisi da li ćemo biti u stanju da iskoristimo politički impus koji smo dobili.

Vulin kaže da su nam vrata u Kazahstanu otvorena i da sada struka to treba da iskoristi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading