OD KRVNIKA NIŠTA SMISLENO NE MOŽE DA SE ČUJE - Toni Bler: Bombardovali smo Srbiju da bi sprečili masovna ubistva

Autor: Tanjug

Vesti

11.06.2019

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom obeležavanja 20. godišnjice od potpisivanja Kumanovskog sporazuma i ulaska NATO snaga na teritoriju tzv. Kosova, oglasio se bivši britanski premijer Toni Bler porukom da je odluka o bombardovanju Srbije doneta da bi se, kako je naveo, "sprečila masovna ubistva, zaštitila ljudska prava i osigurala stabilnost u tada ratom zahvaćenom regionu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Toni Bler

- Godine 1999. doneo sam odluku da se Britanija priključi NATO snagama - napisao je Bler na svom fejsbuk profilu i dodao da je to obezbedilo prisustvo mirovnih snaga UN na Kosovu, bezbedan povratak izbeglica i raseljenih lica širom regiona i stvorilo "politički okvirni sporazum".

Bler se porukom obratio i građanima Kosova i Metohije, rekavši da sada, kako je naveo, 20 godina posle rata, treba izgraditi bolju budućnost građana.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zora

11.06.2019 18:45

Ko je vas trebao da bombarduje da bi sprecio masovne masakre u Australiji, Indiji, Americi.....Sram vas bilo Britanci vi ste naj vise civila i ne civila ubili u proslosti pa ste se uvek prali i bili ne osudjivani.