Irinej: Podržavam Srbe u Crnoj Gori koji svetinje hoće da brane životom

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

12.06.2019

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh srpski Irinej rekao je da episkopi i verni narod u Crnoj Gori, koji su najavili da će čak i životima braniti ugrožene svetinje, imaju njegovu podršku!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Patrijarh Irinej

- Naravno da podržavam naše episkope i srpski narod i molim se za njih. To je jedno bezakonje koje dolazi od ljudi (Mila Đukanovića), koje ne može niko da shvati, kao ni to šta je razlog i motiv tome - rekao je poglavar SPC.

Sramnim predlogom zakona predviđa se otimanje hramova SPC i njihovo proglašavanje za vlasništvo države, čime je ugroženo čak 650 pravoslavnih hramova!

Srpske vernike, sveštenstvo ali i javnost uzdrmala je pretnja crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da će se izboriti za autokefalnost nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, nakon čega je sramno optužio SPC da je nosilac projekta "velike Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Milove pretnje podržao je anatemisani poglavar CPC Miraš Dedeić, koji se hvalio da će Milo da im otme svetinje SPC, među kojima i Ostrog. 

Istoričar Predrag Marković kaže da Milo Đukanović, po ugledu na albanske separatiste na KiM, hoće da otme zadužbine Nemanjića.

- Đukanović je u sebi spojio dve političke snage i ideje koje su najgore mislile o Srbima i SPC. Milo je veći ustaša od Pavelića, a i veći balista od Haradinaja. On, kao ustaše hoće da napravi novu crkvu, a kao albanski separatisti hoće da otme crkve, uništi jedan deo srpske istorije i prikaže kao deo tuđe - ističe on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading