Pred Skotom i Palmerom pljuvali Vučića i Srbiju! Lideri opozicije bi da ruše vlast u američkoj ambasadi

Autor: Kristina VASKOVIĆ

Vesti

12.06.2019

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri opozicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Sergej Trifunović i Zoran Lutovac juče su se sastali u ambasadi SAD u Beogradu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom i ambasadorom Kajlom Skotom, kojima su predočili plan rušenja sa vlasti Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/Montaža
Opozicija spremna na sve

Kako saznajemo, oni su satima izgovarali najgore moguće laži o predsedniku Srbije i našoj državi, optužujući ga da svojom politikom vodi u propast sve građane.

Dvojica američkih diplomata, kaže naš izvor, bili su iznenađeni količinom mržnje s kojom su srpski opozicionari govorili o svojoj zemlji i njenom predsedniku.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da opozicioni lideri odavno ne vode politiku čistih računa.

- Siguran sam da su ponudili svoje usluge u procesu rušenja Aleksandra Vučića i rešavanja kosovskog pitanja - rekao je Stanković. On je podsetio da je platforma o Kosovu Saveza za Srbiju parafraza Išingerovog plana, koja nije u suprotnosti sa američkim pogledom na rešenje problema Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Kajl Skot i Metju Palmer

VERNE SLUGE

Nebojša Bakarec, odbornik SNS u Skupštini Beograda, kaže da su lideri opozicije konačno pokazali čijim interesima služe i od koga traže pare da rade protiv interesa sopstvenog naroda.

- Nasilnik sa čela Saveza za Srbiju, čije su žrtve uglavnom žene, njegova desna ruka Boško, lice bez svojstava Lutovac i Jeremić, koga finansiraju osuđeni kriminalci, otišli su u ambasadu države kojoj verno služe i potvrdili ono o čemu se dugo pričalo. U ambasadi SAD su, nadam se, za svaki slučaj sklonili žensko osoblje jer nasilnici iz Saveza za silovanje vole da šamaraju žene - rekao je Bakarec.

SA AMERIKANCIMA U HOTEL "HILTON"

Dijalog organizatora protesta sa Amerikancima u hotelu "Hilton"

Podsetimo, početkom godine su u medijima obelodanjene fotografije i video-materijali koji dokazuju da su se predstavnici opozicije sastajali sa službenicima američke ambasade za vreme protesta u Beogradu. U hotelu "Hilton" jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović razgovarala je sa trećim sekretarom ambasade SAD Katarinom Virdžinijom Valzak, zaduženom za tajne operacije.

U restoranu pomenutog hotela lider PSG Sergej Trifunović istovremeno se sastao sa Davidom Lingrenom Gehrenbekom, savetnikom u američkoj ambasadi, i Natanom Albaharijem, pripadnikom ISAC fondacije, koja zastupa interese evroatlantskih centara. Ove susrete organizovao je Denis Ibišbegović, pripadnik inicijative "Ne davimo Beograd", zaposlen u američkoj ambasadi kao savetnik ambasadora Kajla Skota, zadužen za kontakt sa opozicionim strankama i nevladinim organizacijama. 

 

IŠLI PO INSTRUKCIJE

Mario Spasić iz Saveza za monitoring kaže da bi bilo dobro da nam učesnici sastanka u ambasadi SAD kažu da li su, možda, dobili instrukcije od Palmera.
- Treba da nam odgovore i da li je za zaletanje kamiona u policiju i upad u RTS bio unapred smišljeni scenario kako bi neredi iznedrili lažni bunt - naglasio je Spasić.

Potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić ističe da opozicija ima pravo da se sastaje sa Palmerom, ali mu nije jasno zašto kriju o čemu su razgovarali.

- Ne znam kakvi su im planovi, ali smatram da to treba da bude transparentno - podvukao je Arsić.
Do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo komentar ni od jednog učesnika sastanka u ambasadi SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ana S

12.06.2019 08:33

Sram vas bilo... dokle ide vaš bezobrazluk!

Tresimesi1

12.06.2019 08:34

Ne čudi ponašanje opozicije pred Amerima.Sve će učiniti,pa i rođenu majku izdati da bi se dočepali vlasti.

Petar

12.06.2019 08:35

To od njih moze samo i da se ocekuje...

Tale

12.06.2019 08:36

Pokazali su još jednom ko su i šta su, zato ih narod i ne želi.