Prijem u ruskoj ambasadi! Aleksandar Čepurin: Vučić je mnogo uradio za odnose Srbije i Rusije

Autor: Tanjug

Vesti

12.06.2019

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanim prijemom u Ambasadi Rusije u Beogradu obeležen je Dan Rusije, a odlazeći ambasador te zemlje u Srbiji Aleksandar Čepurin uručio je tom prilikom prvi primerak svoje male knjige eseja o Srbiji I Srbima, na ruskom jeziku, predsedniku Aleksandru Vučiću koji je, kako je naveo, izuzetno mnogo uradio za razvoj srpsko-ruskih odnosa.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Čepurin

- I još više će uraditi u budućnosti. Siguran sam u to - rekao je Čepurin dodajući da je podršku Vučića osećao tokom svih godina koje je proveo u Srbiji.

Ambasador je objasnio da je u maloj knjizi eseja, kija će biti objavljena u Beogradu I Moskvi po završetku njegove misije, pokušao da izrazi koliko je zavoleo Srbiju.

On je dodao da nema mnogo zemalja u svetu koje bi kao Rusija I Srbija, tokom vekova podržavale I razumevale jedna drugu I koje su I danas posvećene unapređenju I širenju bilateralnih veza.

Ambasador je rekao da je uveren sam da će saradnja dve zemlje postati još bogatija I dinamičnija.

- Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije, razumevanje i zaštitu, ako bude potrebno - poručiio je Čepurin.

 

 

On je istakao da je za njega velika čast da vec sedmi put obeležava Dan Rusije zajedno sa srpskim prijateljima.

Čepurin je podsetio da je 12. jun dan kada svi Rusi dele najsvetlija, najdublja osecahanja: aktivnu ljubav prema Otadžbini, ponos, odgovornost za sadašnjost I budućnost.

On jeistakao I da je za njega ovaj prijem poseban.

- Završavajući svoj boravak u Beogradu, toplo mislim na mnoge Srbe sa kojima sam imao sreće da se družim po službenoj dužnosti, a I u običnom životu. Biti u Srbiji sedam godina na funkciji ruskog ambasadora je odgovoran, plemenit I zahvalan posao. A I poučan - poručio je ambasador.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading