Tajkun Mile Dragić 15 godina krade vodu

Autor:

Vesti

14.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mile Dragić, poznat po aferi "pancir", u kojoj je i hapšen, deceniju i po je krao vodu! Naime, četvorospratna zgrada u strogom centru Beograda, na adresi Terazije 32, čiji je Dragić vlasnik, čak 15 godina bila je na divlje priključena na vodomer Zadužbine Krsmanovića, koja se nalazi odmah pored objekta ovog biznismena. Sve je počelo u vreme kada je Dragić bio blizak sa pojedinim funkcionerima DS, koji su žmurili na mutne radnje. Međutim, sve to nije smetalo "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji" (BVK) da tajkunu posle svega izda saglasnost za priključak.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Mile Dragić

Za nesvakidašnju krađu saznalo se tako što su enormni računi počeli da pristižu restoranu "Kod dvoglavog orla", koji poslednje četiri godine zakupljuje prostor od Zadužbine. Tako im je za samo dve godine, kako kažu, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" (BVK) ispostavio račun za utrošenu vodu od gotovo dva miliona dinara. Podsetimo, Zadužbina Krsmanovića nalazi se pod zaštitom države, ali je vodomer prebačen na zakupca - restoran "Kod dvoglavog orla", kada je počeo sa poslovanjem na adresi Terazije 34.

Da nešto ne štima, shvatili su kada im je za samo mesec dana stigao račun od 150.000 dinara. Ubrzo je otkrivena i cev koja sprovodi vodu od Zadužbine do Dragićeve zgrade, a referent BVK je, takođe, ustanovio da objekat tajkuna nije na platnom spisku tog javnog preduzeća.

Zbog toga su u restoranu odlučili da Dragiću, koji je i vlasnik hotela "Moskva" u Beogradu, zavrnu slavinu pre mesec dana, otkad je njegov objekat bez vode, i slučaj prepuste sudu, ali za ovu krađu još niko nije odgovarao.

- Mi smo u prostoru Zadužbine poslednje četiri godine, a izmirivali smo redovno račune "Vodovodu", sve dok nisu počeli da stižu basnoslovni računi, gde je bilo očigledno da neko krade vodu. Sam "Vodovod" dao nam je predlog da isključimo komšije. Što je valjda i normalno. Ne ide da oni troše vodu regularno, a mi da plaćamo račune od 150.000 dinara. Pre suda, mi smo na sve načine pokušavali da rešimo problem mirnim putem, čak smo pokušavali da im damo rešenje da izmire bar deo duga kako bismo nastavili da radimo, međutim, preduzeće "Moskva" nas je bahato odbilo. Čak su nastojali da se ponovo ilegalno priključe na vodomer - navode iz restorana "Kod dvoglavog orla".

Ko je Mile Dragić

Foto: youtube.com/RTV Santos Zrenjanin
Mile Dragić

- Vlasnik firme "Proizvodnja Mile Dragić", koja proizvodi zaštitnu opremu

- Bio je jedan od osumnjičenih u aferi "pancir" 2008. zbog sklapanja navodno štetnog ugovora po nekadašnju SCG, vrednog 176 miliona evra. Ugovor je sklopljen između njegove firme "Mile Dragić" i Vojske SCG o prodaji vojne opreme. Tada je i hapšen, a nakon četiri godine oslobođen je optužbi

- Vlasnik hotela "Moskva" od 2005.

Međutim, ističu i da su sada još jednom suočeni sa potpuno nerealnom situacijom. - Isti taj "Vodovod" dao je saglasnost preduzeću "Moskva" za priključak za vodu. Nikom ništa što prethodnih 15 godina nisu plaćali - kažu u restoranu. Iz preduzeća "Moskva" nisu odgovorili na naša pitanja zbog čega 15 godina nisu plaćali vodu, kao i kako je moguće da su sada dobili saglasnost za priključak iz JKP "Vodovod".

Iz kompanije "Sibirsko zdravlje", koja zakupljuje prostor u Dragićevoj zgradi na Terazijama, kažu da su i sami očajni jer već mesec dana nemaju vodu. - U ovoj situaciji mi smo kolateralna šteta. Skoro mesec dana smo bez vode i ne znamo do kada će ova agonija da traje. Naime, vodomer koji je i za ovu zgradu, nalazi se u restoranu, a ova zgrada ne pripada Zadužbini, već je vlasništvo preduzeća "Moskva" - objašnjavaju oni i dodaju da od gazde "Moskve" očekuju da reši problem jer su oni samo zakupci i nemaju nikakvu ulogu.

"Vodovod" tvrdi: Nismo dali dozvolu

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" za Srpski telegraf kažu da nisu izdali dozvolu za priključak za vodu, već isključivo uslove za projektovanje instalacija vodovoda za potrebe priključenja poslovnog objekta na adresi Terazije 32 u postupku ozakonjenja na gradsku vodovodnu mrežu.

- Realizacija priključka može biti moguća isključivo po okončanom postupku ozakonjenja - kažu oni i dodaju:

- Na adresi potrošnje Terazije broj 34 u Beogradu je od 2016. godine uredno prijavljen i registrovan korisnik "Platz der biere" d. o. o. Beograd. Imajući u vidu da imenovani korisnik nije blagovremeno izmirivao dugovanja po fakturama ispostavljenim nakon prijave (počev od 2017), pokrenut je postupak izvršenja radi ostvarenja novčanog potraživanja po osnovu izvršenih komunalnih usluga.

Iz restorana, međutim, navode da je sada očigledno da su iz preduzeća "Moskva" spremni da obmanjuju i lažu kako bi se ponovo priključili na vodomer.

- Iz Moskve su nam jutros poslali dopis, nešto kao pred tužbu, u smislu da im moramo ponovo dati vodu, pozivajući se na JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", a to sudeći po odgovoru javnog preduzeća nije istina - kažu oni i dodaju:

- Koliko su gospoda iz "Vodovoda" uključena u ovaj slučaj i da li imaju prave podatke govori činjenica da je to što su izneli za izvršitelje van snage jer je sud izvršitelja uputio na parnicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading