Milo otima i za sebe i za Tačija! Crnogorska vlast u službi šiptarske vrhuške

Autor: K. Vasković

Vesti

17.06.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić nema dileme šta je pravi cilj akcije Mila Đukanovića kojom pokušava da ozakoni otuđivanje imovine SPC u Crnoj Gori. A pravi cilj je otimanje srpskih hramova na Kosmetu i njihova predaja Albancima kako bi se u perspektivi zatro svaki trag pravoslavlja u južnoj srpskoj pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović i Hašim Tači

Zbog toga su se Srbi tako masovno u subotu odazvali Trojičindanskom saboru ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, odakle su poslali snažnu poruku da će životima braniti svoje svetinje.

- Pripadnik albanskog lobija Milo Đukanović i grupa odmetnutih Crnogoraca koja je odlučila da služi tuđinu ne može nam ništa jer mi imamo duboke temelje i ogromno trajanje. Oni nemaju plan, dalje akcije će dogovarati sa svojim partnerima u Prištini. Isto što ovde rade pravoslavcima i SPC, takav im je plan i za KiM, da otimaju srpske hramove. Narod će braniti svoje svetinje, ovaj skup u Podgorici je održan po uzoru na Njegoša i njegov "Gorski vijenac". Mitropolit Amfilohije je radio isto što i vladika Danilo, pozvao je na pomirenje naše rođake koji hoće da nam oduzmu i prošlost i budućnost - istakao je Mandić.

Samozvani mitropolit vređao SPC

Dan posle sabora u Podgorici oglasio se samozvani mitropolit nepriznate CPC Mihailo (Miraš) Dedeić, koji je za skup ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja rekao da hram "jesu Srbi napravili, ali, bogumi, našim novcem".

RepublikaFoto: wikimedia.org/Sailko
Hram Hristovog Vaskrsenja

On je izvređao patrijarha srpskog Irineja i SPC optužujući ih da žele obnovu "velike, etnički čiste Srbije", kao i da "Srbi hoće da ponove jednu vrstu Srebrenice".

On se osvrnuo i na, kako kaže, kampanju albanskih plaćenika koja se vodi u Srbiji.

- Propaganda dukljanskih slugu iz Beograda, albanskih plaćenika i agenata, oličena u profesoru Samardžiću, Jovanoviću i samozvanom analitičaru Dušanu Janjiću, pomaže Milu u borbi protiv srpskog naroda, tvrdi Mandić i apeluje na sunarodnike da osude "lažne Srbe koji rade za Albance i izdajnike".

I književnik Matija Bećković smatra da je krajnji cilj napada na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori da se srpske svetinje na Kosovu i Metohiji daju takozvanoj kosovskoj državi.

- To je počelo sa Ukrajinom, pa se taj isti proces produžio prema Crnoj Gori, prema Makedoniji, a verovatno je cilj da se na Kosovu naše svetinje daju takozvanoj kosovskoj državi, istakao je Bećković.

I fudbaleri u Milovom kolu

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević optužio je direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića da je vršio pritisak na igrače crveno-belih Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, kao i na trenera Ljubišu Tumbakovića, da ne igraju protiv selekcije tzv. države Kosovo.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Savićević

On je naveo da je Tumbaković plakao na sastanku sa igračima kada im je saopštio da napušta selekciju.
U znak protesta navijači Crvene zvezde istakli su transparente poput "Šta ostade od onakvog imena Dejo Genije", ali i skandirali "Izgubio si kompas, Dejaneee".

On je, komentarišući Predlog zakona o veroispovesti i Milovu najavu autokefaknosti za tzv. crnogorsku pravoslavnu crkvu, ocenio da "ta nova crkva u Crnoj Gori može imati samo novu škaljarsko-kavačku eparhiju".

- Oni više ne mogu da kažu ne i ne smeju nikoga drugoga da progone, osim Srbe. Možda svim tim odlukama ispunjavaju uslove za ulazak u Evropsku uniju - rekao je Bećković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading