Vučić sa rektorom Azerbejdžanskog univerziteta za jezike

Autor: Tanjug

Vesti

18.06.2019

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas rektora Azerbejdžanskog univerziteta za jezike Kamala Abdulajeva i zahvalio mu za doprinos kulturno-prosvetnoj saradnji dveju zemalja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je rekao da, kao počasni doktor Azerbejdžanskog univerziteta za jezike, svesrdno podržava blisku saradnju tog Univerziteta i Univerziteta u Beogradu, koja se odvija kroz razmenu studenata i nastavnika, kao i kroz različite seminare i druge akademske programe. S tim u vezi je izrazio zadovoljstvo što je danas prvi student iz Azerbejdžana doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na temu "Kultura na Putu svile", saopštila je Služba za saradnu s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da je otvaranje Centra azerbejdžanskog jezika i kulture u Beogradu, odnosno Centra srpskog jezika, književnosti i kulture u Bakuu, od velikog značaja za međusobno upoznavanje i bliže povezivanje dvaju naroda, a time i za razvoj ukupnih odnosa Srbije i Azerbejdžana. Rektor Abdulajev je rekao da studenti Azerbejdžanskog univerziteta za jezike u Bakuu veoma aktivno učestvuju u radu Centra srpskog jezika, književnosti i kulture i da je taj Centar pobudio među Azerbejdžancima veliki interes za Srbiju i srpsku književnost i kulturu. 


On je predložio osnivanje zajedničke stručne komisije za unapređenje univerzitetske saradnje dveju zemalja. Takođe je istakao da su predsednici Vučić i Alijev svojom dobrom saradnjom dali podstrek razvoju saradnje Srbije i Azerbejdžana u svim oblastima. Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Azerbejdžana na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu Kosova u njihovo članstvo. 

On je zamolio rektora Abdulajeva da prenese pozdrave predsedniku Alijevu, izrazivši nadu da će ga uskoro ugostiti u Beogradu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Dobrila

18.06.2019 12:52

Baš lepa vest.

Sonja

18.06.2019 12:53

Lepo je videti da se Srbija razvija i upoznaje sa raznim kulturama i jezicima. Razmena studenata je izuzetno korisna za nasu decu.

Tamara

18.06.2019 13:58

Radujemo se daljoj saradnji naše dve zemlje!

Marko

18.06.2019 15:17

Veliki je značaj saradnja Srbije i Azerbejdžana.