Brnabićeva jasno i glasno: Dijaloga ne može biti dok Priština ne ukine takse

Autor: Tanjug

Vesti

19.06.2019

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Da li će biti sastanka u Parizu 1. jula još nije poznato jer bi on, posle onog berlinskog, trebalo da rezultira nastavkom dijaloga Beograda i Prištine, ali toga ne može biti dok Priština ne pristane da ukine takse", rekla je premijerka Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- I to nije nešto što kaže samo Beograd, to kažu svi međunarodni partneri- od SAD, preko članica EU do ljudi koji su inicirali sastanke u Berlinu i Parizu - rekla je Brnabić novinarima u Parizu posle sastanka sa francuskim kolegom Eduarom Filipom.

Kako je rekla, svi uniformno pozivaju Prištinu da ukine takse kako bi se nastavio dijalog.

- Ukoliko Priština apsolutno ne želi da ukine takse onda ne vidim razlog za održavanje tog sastanka - rekla je premijerka.

Srbija je, međutim, uvek spremna, bez obzira na to, da sedne sa ljudima kao što su kancelarka Merkel i predsednik Makron i ljudima iz našeg regiona i razgovaramo o problemima koji postoje i da ih rešavamo, dodala je ona. 


- Ali dijalog Beograda i Prištine će se nastaviti kad Priština ukine takse - zaključila je Brnabić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading