KRAJNJE VREME DA SE OPAMETE: Merkel i Makron pritiskaju Tačija i Haradinaja

Autor: Tanjug

Vesti

20.06.2019

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Berlina i Pariza tokom ove nedelje održaće niz nezvaničnih sastanaka sa političkim predstavnicima Prištine, Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem, kako bi pripremili sastanak 1. jula u Parizu, piše Blic.

RepublikaFoto: AP/Francois Mori
Angela Merkel i Emanuel Makron

Kako kaže izvor lista iz diplomatskih krugova, nekoliko sastanaka je već održano. Kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron nemaju više prostora za kiks: još jedan susret regionalnih lidera bez ikakvog rezultata, kao onaj u Berlinu, bio bi njihov debakl.

- Prethodnih dana već su održani sastanci ispod žita sa rukovodstvom Prištine. Berlin i Pariz pokušavaju da izvrše pritisak na Haradinaja i Tačija da popuste i povuku takse kako bi mogao da se napravi makar mali korak napred u pregovorima dve strane - ističe sagovornik lista.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

Dve najveće evropske sile ne smeju sebi da dozvole sramotu koja se dogodila u Berlinu kada su u Nemačku doveli sve regionalne lidere, kasnije se ispostavilo na ekskurziju bez rezultata.

Bez garancija da će se napraviti neki pomak, sastanak u Parizu neće biti održan, kaže izvor i dodaje da je Zapadu ostalo još nekoliko dana da ubede svoje sagovornike u Prištini.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading